Marres måndag

I måndags var det dags för de flesta i klassen att åka på praktikbesök. Det är nämligen så att vi ska på vår prova-på-praktik v.42-45 och innan dess ska vi besöka våra respektive praktikplatser, träffa handledare, kolla boende och sådant. Och måndagen var som sagt vigd åt sådant. Jag åkte till min praktikplats - tolkcentralen i Uppsala - och höll tummarna för att allt skulle vara ok. Men det var det inte. Det var bra mycket bättre än så! För det första visade sig Uppsala från en av sina vackraste sidor, det var soligt och skönt och massor med grönt i staden. När jag sedan lyckats ta mig från tågstationen (som fortfarande håller på att byggas om!) till TC (tolkcentralen) möttes jag av mina två handledare. De var jättetrevliga! De bjöd på lite fika medan vi satte oss ner och pratade om vilka vi var, hur Uppsalas TC fungerade, hur det skulle bli på praktiken och lite annat smått och gott. Vi hade ett jättebra samtal och jag känner mig verkligen trygg inför praktiken.

Sen var det dags för lunch och prat med Johanna som numera jobbar på deras TC (hon gick ut tolklinjen på Västanvik ifjol). Det var riktigt trevligt. Så småningom blev det dags att bryta upp för att ta en titt på boendena i Uppsala. Det första låg jättenära TC, ett lägenhetshotell. Det var fräscht och fint, dock är jag glad att jag slipper bo där alla fyra veckorna. Jag är ju lite sådan att jag vill ha ett riktigt kök om jag ska trivas :P När det var klart åkte jag och tittade på Davids lägenhet som jag kommer få hyra under praktiken. Det är jag väldigt tacksam för :) Efter det var det inte så mycket mer än att åka hem. SKulle egentligen träffat Micke, men han låg hemma med dålig rygg.

På tåget hem blev det en del sömn, eftersom jag fått gå upp så tidigt på morgonen. Sen var det väl inte så mycket mer spännande som hände förrän sent på kvällen, då blev det dramatik på Matteses minsan! Jag råkade nämligen sätta eld på vårt täcke. Klantigt... Vi satt och såg på Heroes, jag hade tänt lite ljus - men flyttat på ett eftersom det stod så illa till tyckte jag - och jag hade virat vårt stora, nyinköpta täcke kring mig. Plötsligt märkte jag att det fladdrade av något i ögonvrån och det började dessutom lukta lite konstigt. Ja, jag hade ju givetvis lyckats få fyr på täcket... Jag slängde det, ganska förvånat måste jag tillägga, på golvet och Jan-E var som tur snabb i svängarna och lyckades släcka elden. Så, nu sover vi återigen med ett enmanstäcke. Bra jobbat, Marre :P

Ja, det var den måndagen det.

Kommentarer
Postat av: E-K

Nejmen Marre... Vad tokigt! Skönt att det gick bra iallafall.

2009-09-17 @ 21:00:44
URL: http://emmakaka.blogg.se/
Postat av: erica

nej va tråkigt me täcket! kan dock inte låta bli att dra lite på mungiporna =) kul att de verka så bra inför praktiken.

2009-09-19 @ 15:44:47
URL: http://icsiam.blogg.se/
Postat av: Marre

Jag bjuder väl lite på den :P

2009-09-28 @ 19:26:26
URL: http://arinya.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0