Asiatisk köttfärssås

Tja, nu är väl inte den här köttförssåsen egentligen särskilt asiatisk i sig skulle jag tippa på, men den har väl lite asiatiska smaker. Hur som helst är den väldans god och inte krångligare att göra än en vanlig köttfärssås. Variation förnöjer ju som bekant. Receptet fick jag från Carro, tror hon i sin tur fick det från Ica... Well, here we go:

♥ 500 g köttfärs
♥ 1 gul lök
♥ 2 (eller 3, eller 4...) vitlöksklyftor
♥ 1 morot
♥ 1 msk rapsolja
♥ 1 msk färsk, riven ingefära
♥ 3 msk tomatpuré
♥ 1 dl vatten
♥ 1 buljongtärning (i receptet står det hönsbuljong, men vi brukar ta grönsaksbuljong)
♥ 400 ml kokosmjölk
♥ 3 msk ketjap manis (en indonesisk, söt soja; eftersom man kan köpa den i Leksand utgår jag ifrån att den inte är svår att få tag på)
♥ salt och peppar

1. Skala lök, vitlök och morot.
2. Hacka lök, riv vitlök och morot.
3. Fräs lök och färs i olja.
4. Blanda i moroten och fräs några minuter.
5. Rör ned ingefära, tomatpuré, vatten, buljongtärning och kokosmjölk. Låt koka sakta i ca 15 minuter.
6. Smaksätt med resten av ingredienserna.
7. Servera med förslagsvis nudlar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0