Prolog 2013

För lite drygt en vecka sedan var jag som sagt på Prolog. För er som inte vet är det ett lajvkonvent som nu hölls för femte året i rad. Det här var andra gången som Jan-E och jag åkte dit. Även Lea följde med, den här gången lite mer synlig (förra året låg hon gömd i magen utan att vi hade någon aning om det). Det fanns en himla massa programpunkter att välja på under helgen, precis som förra gången. Jag själv var inte med och höll i någon i år, men Jan-E däremot var med och arrangerade ett av helgens lajv: Natt i Moskva. Dock fanns det en hel del att göra förutom att lajva (jag var inte på ett enda lajv den här gången...), så som att gå på föreläsningar, workshops, filmvisningar, utvecklingsforum, myshäng i sofforna... You name it!
 
Att Lea hängde med var bara trevligt och hon verkar ha fått en hel del nya kompisar! Och vilken ice breaker hon är...! Visst, det är inte alltid hennes blöjbyten, hunger eller trötthet kommer lägligt eller enligt våra planer, men man får ta det som det kommer. Och hon kommer ju givetvis i första hand, så är det ju.
 
Intressanta, roliga och givande programpunkter, härliga människor, god veg-mat... Prolog levererade ännu en gång! Dock var inte allt prima och underbart, tex var det lite drygt att inte kunna sova kvar på konventsområdet. Eller ja, "kunde" och "kunde", men av respekt för våra medmänniskor valde vi att inte sova i någon av sovsalarna. Lea vaknar ju fortfarande på nätterna och vill ha mat, och vi kan ju uttrycka det som så att hon inte är diskret. Så vi sov i alla fall hos en kompis ett par mil utanför stan. Vi är givetvis väldigt tacksamma att vi fick möjlighet att få sova där istället för att betala dyra pengar för att sova på hotell, men det var onekligen lite drygt att köra fram och tillbaka, speciellt sent på kvällarna.
 
Sen hade jag nog lite väl höga förväntningar på vissa programpunkter, vilket i kombination med trötthet, sliten kropp, hunger och lågt blodsocker gjorde mig ganska opepp ett tag, men som tur är kan ju vissa saker åtgärdas.
 
Något som är bra med Prolog så här i efterhand - om man inte själv var där eller om man har väldigt dåligt minne - är att en del saker filmades. Ytterligare annat finns på pränt. Dock är det långt ifrån allt som dokumenterades, men lite är bättre än inget. Något som man kan både läsa och titta på är alla de lajvpresentationer som gjorde på lördagförmiddagen. Det händer så sjukt mycket spännande i lajvsverige, jag blir verkligen sugen på en hel del av detta. Ack: så många lajv, så lite tid!
 
En föreläsning som man kan lyssna på heter Matematik efter katastrofen och handlar om upplevelsebaserat lärande i grundskolan, här genom postapokalyptiskt lajv! Ett grymt intressant och spännande projekt. Jan-E verkar vara helsåld på den idén om man säger så...
 
Ja, det är en liten, liten del av vad som hände under Prolog. Om jag får tid och möjlighet kan jag ju länka till fler föreläsningar och/eller texter från helgen.
 
Prolog, det är sannerligen fantastiskt bra! Har du ett intresse av lajv så är det här verkligen något som man utan tvekan kan åka på och få ut en hel del av. Det är en fantastisk hobby vi har, med fantastiska utövare!
 
Tusen tack och en massa, massa cred till arrangörerna Mirjam, Petter och Martin, till de underbara funktionärerna och till alla fantastiska lajvare som kommer och håller i programpunkter, peppar varandra och utvecklar denna fantastiska hobby!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0