Mössköp och sängköp

Ännu en skön dag har förflutit... Jag vaknade utan väckarklocka, lufsade runt i pyjamas så länge jag hade lust med, träffade Robin på Café Bakgården (inte Gårdscafét, vilket jag först föreslog, det ligger i Leksand), gått runt på stan. Trots alla mellandagsreor kom jag hem med bara två julkort (vaddå, de är fina och julkort har man nytta av varje år!) och en mössa, som inte ens var på rea :P Jan-E har nämligen börjat använda min favoritmössa och därigenom töjt ut den. Eftersom jag inte längre kan använde den så köpte jag en till likadan.

I vilket fall blev det inga andra köp, även om jag var sugen på lite grejer. Det känns nämligen som att vi får hålla hårt i slantarna nu, i och med att vi inte har en aning om hur mycket bilen kommer att gå på när (och om) de får lagat den. Dessutom ska vi ju snart flytta och då kommer vi behöva köpa lite nytt, vilket vi redan har börjat med. Idag tjingade jag faktiskt till mig en säng på Blocket. Just nu har vi en 105-säng som vi båda sover i. Det funkar faktiskt förvånansvärt bra, men antagligen beror det till stor del på att sängen är omgärdad av väggar och garderobsbaksida på tre av fyra sidor, så man slipper liksom trilla ner. På det nya stället kommer vi inte ha möjlighet till det, men eftersom vi kommer hyra delvis möblerat tänkte vi använda dubbelsängen som redan finns där. Dock, efter en natt på hotell i Kristinehamn, insåg vi att vi inte vill sova i en 180-säng, det var alldeles för stort och kändes som att vi sov i varsin säng. Så vi bestämde oss för att satsa på en 120-säng när vi har råd. Men så råkade jag titta in på Blocket idag och hittade en 120-säng för en ynka femhundring. Vi slog till! Så nu är det bara dammsugare, hyllor, mattor, bäddmadrass, brevlåda mm mm som ska inhandlas... Då är det lätt att hålla sig från att lägga pengar på saker som man egentligen inte behöver, utan bara vill ha.


I väntan på 159:an.

Ja, och nu hänger jag hemma hos mamma och pappa, som i sin tur hänger någon annanstans... Lugnt och tyst är det i allafall, brorsorna gör inte mycket väsen av sig, till skillnad från när de var små ;) Puh, känns som att det var evigheter sen de stimmad här, och - åh! - vad irriterad tonårs-jag var på dem.


En inte så längre tonårig Marre i ny mössa och ljus som gör en till en blekfis :P

Erhm, mer intressant inlägg än det här behöver man inte leta efter... Men så lever jag inget högintressant liv för tillfället, bara lugnt och skönt för en gångs skull.

Åh, vad jag har det bra

Ja, bra har jag det. (Så länge jag inte kommer att tänka på bilen vill säga...) Dagarna lunkar på i maklig takt och innehåller familj, vänner, god mat, bastu och sovmorgnar. Det kan nog inte bli så mycket bättre! Det var inte så mycket mer jag ville ha sagt :) Hoppas att ni också njuter av mellandagarna!

I land

Vi har lyckats ta oss neråt i landet nu i alla fall. Tåget till Skövde, därifrån hämtade av mor och far. Dock är bilen kvar i Kristinehamn. vi får se hur det här slutar!

Anrop från Kristinehamn

Det här med att bila ner till Västsverige gick ju så där... Bilen dog på motorvägen, halvvägs till Göteborg. Så nu är vi strandsatta i Kristinehamn. Pappa hjälpte oss att hitta ett boende, så nu ligger vi i sängen på ett trevligt hotell med magarna fulla av pizza. Det kunde varit värre, även om det helt klart kunde ha varit bättre också. Vi håller tummarna att vi kan få hjälp med bilen imorgon (lite svårt att få det idag, när det är annandag och söndag och allt) så att vi kan rulla vidare. Tummar hålls!

Off we go

Nu börjar packandet lugna ner sig... Imorgon bär det av till Västsverige, julfirandet ska fortsätta i oändlighet nämligen ;) Göteborg, Dalsjöfors, Borås... Sedan träffa lite kompisar, fira nyår och så sakteligen ta sig tillbaka hem till Dalarna. Men just för tillfället gäller det att bli klar med packandet, sätta i motorvärmarsladden, checka av allt. Och lite mer julmys med glögg och godsaker ska nog hinnas med här hemma ikväll också. Och då duger det inte med att sitta och blogga, det kommer man ingen vart med! Så hej då.

Glimtar från julen


Dalarött i kombination med blek vinterdag, det är fint det!


En blek och vacker julaftonsdag.


Hej.


I år blev det köpepepparkakor. Men det är ingen som gnäller.
För det viktiga är ju inte om man har bakat allt själv, har den rätta
maten på julbordet, att man ser Kalle Anka osv. Om det skulle vara
så, skulle vår jul vara förstörd... Och det är den sannerligen inte!


Vår lilla julgrann, med dess små kulor.


Det har bakats julstjärnor.


Julmat ska helst serveras på fina fat.


Polkagrisar i adventsljusstaken - nu får man börja nalla!

Tomtevinkning

Idag var en vacker dag. Kallt och klart. Denna vackra dag, dagen före julafton, hade vi blivit medbjudna att delta i en tomtevinkning i Gagnef.


Vackert! Bilden är tagen hemma hos oss, med kass
mobilkamera.

Men vad är en tomtevinkning? kan man ju undra. Det är ett antal människor i tomteluva (och gärna något annat rött också) som står på en åker vid riksväg 70 i Gagnef, där de vinkar åt förbipasserande. Dessutom i ett kallt och vackert landskap, dock med lukten från ladugården i näsborrarna... ;)


Här är solen - i motsats till föregående bild -
på väg ner.
Och vi befinner oss i Gagnef dessutom.

Det kanske inte låter så vansinnigt spännande med tomtevinkning, men det var riktigt trevligt. Jag har inte sett så många bilister se så glada ut, vinka och tuta på så kort tid! Det var faktiskt ett par som svängde av från vägen, kom fram till oss och överlämnade en julklapp, för varje år stod tomtevinkarna där när de två  bilåkarna skulle till Tällberg på jul.


En glad tomtevinkare!

Men bra kallt var det... Även om vi pälsat på oss ordentligt och peppat med våfflor hos Erik och Erica. Lite exercis fick vi dock när det kom bussar: då gjorde vi en kollektiv rusning framåt mot vägen och gjorde vågen när bussen körde förbi.


En bunt vinkare in action. Den högraste personen i röd
mössa är självaste Erica :)

Nog var detta en trevlig tillställning må jag säga! Det kändes faktiskt väldigt juligt, det kändes som att vi spred en del leenden där i jultrafiken. Och inte kostade det oss något heller. Det hela var liksom bara väldigt trevligt och... juligt!

Ett litet "hurra" kan nog vara på sin plats

Ja, nu kan man ju nästan börja slappna av: bilen funkar och jag har jobbat för sista gången i år. Puh, vilken lättnad när jag hörde motorn brumma som den skulle! Vi (läs: Jan-E) bytte batteri och voilà! Den behöver visserligen lite service och lagning här och var, men den går att köra. Och det känns ju väldans bra, med tanke på att vi ska köra ner till Göteborg och Borås i helgen.

Och mitt sista arbetspass för i år är avklarat. Fy, vad skönt. De senaste veckorna har jag jobbat på SDR:s försäljningsavdelning ett par dagar i veckan. Inte ergonomiskt för fem öre, så nu känns kroppen sliten som tusan. Men nu har jag inte några fler jobb inbokade på den här sidan 2011. Ganska skönt faktiskt, man har ju tillräckligt att göra som det är med jul och allt.

Och för den som undrar har det varit kallt idag. Inte skönt att befinna sig ute när det är minst (eller säger man i det här fallet "mest"?) -25 grader!

Det var allt för idag. Är grymt trött, så jag funderar på att gå och lägga mig nu... Och klockan är inte ens halv tio. Nåja, det är bråda tider imorgon! Hämta snowboardar, köpa knäckebröd, äta våfflor, vara med på tomtevinkning... Så det är väl lika bra att vila upp sig. Vi säger så i alla fall, det är säkert jätteansträngande att äta våfflor. Natti natti!

Uppehåll?

Det har varit lite glest mellan blogginläggen, det är inte svårt att se. Och ibland får det vara så. Det kan bero på lite olika saker ibland, orken, tiden, lusten, måendet... Nu är det troligen en salig blandning för min del.

Jag har märkt att jag alltid försöker ursäkta mig eller uppmärksamma bristen på nya inlägg. Och det här ser ju onekligen ut som ännu ett sådant inlägg. Jag tror jag måste försöka fatta att det inte är min plikt att bedriva bloggverksamhet med jämna (och helst korta) mellanrum när jag nu faktiskt tagit steget in i bloggvärden. Min blogg, jag bestämmer.

I vilket fall... Jag är just nu inne i en period när annat stjäl uppmärksamhet, ork och tid. Jag mår väl inte dåligt, men jag mår inte heller helt bra, och då ligger blogginspirationen ganska lågt faktiskt. Och jag tror inte heller att mina nuvarande tankar är så bra bloggmaterial. Så vi låter bli det helt enkelt. Jag vill ju inte heller lägga upp halvtaskiga grejer som jag lägger upp bara för att (därmed inte sagt att min standardnivå på bloggen är vansinnigt hög, men jag tror ni fattar).

Förhoppningsvis hittar jag tillbaka till bloggen relativt snart, kanske dyker det upp ett litet inlägg då och då. Under tiden ska jag istället läsa andras bloggar (Har du en blogg jag jag inte läser? Eller läser du någons blogg som du tycker att jag också borde följa: berätta!), dricka te och drömma mig bort till flytten. Ja, mellan disk, jobb, tvätt och bilgrubblerier då.

Allt kretsar kring bilen

Jag berättade ju förut att det rådde lite julpyntsbrist i det grenlundska hemmet. Detta är nu delvis åtgärdat. Dock infinner sig inte den mysiga julstämningen bland tvätten som hänger på tork, disken som väntar på att någon ska förbarma sig över den och allt tandagnissel över den nya bilen (ja, vi har köpt en ny bil och sagt hej då till Saabina CKN af Vingevit, sorgligt men sant). Den här gången längtar jag faktiskt efter att julen ska vara över... Jag tycker absolut om julen, men nu är det så rörigt. Istället för att lägga pengar på julklappar har vi lagt pengar på bilen. Dessutom kommer jag inte slappna av förrän vi har gjort trippen från Leksand till Göteborg och Borås och tillbaka till Leksand, jag vet ju inte hur vi ska klara av det med nya bilen. Tänk om den bara lägger av halvvägs? Eller om vi inte ens kommer iväg. Jag har redan i ren desperation tittat efter nya bilar på Blocket, även om vi varit ägare till den här i knappt en vecka... Nog om bilen, istället kommer några intetsägande bilder av julpyntet! Pepp? Näe, inte jag heller...Näe, vilket dystert inlägg! Så deprimerad är jag faktiskt inte. Över till ett gladare ämne: ikväll kommer Jan-E hem efter att ha varit på kurs hela helgen. Då ska vi äta lite och titta på Vänner och bara vara nöjda, kanske äta en eller annan pralin. Jag hoppas bara att bilen startar så att jag kan hämta honom från Leksand så att han slipper promenare hela vägen hem... Ja, där dök bilen upp igen! Gah!

Oproduktivt

Jaha, jag tänkte att ett blogginlägg kan jag väl i alla fall klämma fram. Men nej, jag orkar verkligen inte... Det är tröttsamt och oinspirerande och oproduktivt att vara sjuk...

Blä för att vara sjuk...

Usch, den här dagen gillar jag inte. Sitter hemma och är sjuk istället för att vara ute och jobbigt. Ingen hit. Men då är man tacksam över sin go'a man som fixar te, vetekudde, extra filt mm innan han går till jobbet. Så relativt sett har jag det ganska bra ändå. Hoppas på att ha frisknat till, till imorgon i alla fall. Vill inte missa personalfesten... Förra veckan var det julbord med ett av mina jobb, den här veckan är det lite julkul med ett annat jobb. Nästa vecka blir det jul-öppet-hus med ytterligare ett jobb. Fattas bara det fjärde jobbet då ;)

Nu sitter jag här i sängen, försöker sälja vår bil på Blocket, lyssnar på Ranarims julskiva och inser att den där Alvedonen nog hjälpte lite ändå. Och jag ska väl inte klaga för mycket, jag brukar vara sjuk väldigt sällan. Det blir väl kanske en förkylning eller liknande 0-2 ggr/år. Och det kan ju alltid vara värre. Få se till att njuta så gott det går av dagen och framför allt försöka vila upp mig, tror att det kan vara brist på det sistnämnda som bidragit till att jag blivit sjuk.


Orkar jag ska jag nog försöka få upp lite julpynt idag. Det har varit så mycket senaste
tiden, så vi har inte riktigt hunnit med den detaljen :S

Fotograf: Jan-E


Förresten, med tanke på förra inlägget... Det finns elspis också.

Och vet ni vad!

Det kommer finnas vedspis i köket! Woho!

Eh, det var bara det jag ville tala om...

The big news!

Kommer ni ihåg det där om de goda nyheterna? Nu är allt påskrivet och officiellt: vi ska flytta! Inte så långt, men till något större. Och allt känns bara jättebra! Nästan ända sedan vi flyttade in här har jag gruvat mig för den dagen vi kommer behöva flytta härifrån. För hur kul är det att flytta från världens mysigaste lägenhet på världens trevligaste lilla gård med den bästa hyresvärden man kan tänka sig? Nä, precis, inte så vansinnigt lockande. Men efter att ha kollat på det lilla huset vi ska hyra och efter att ha pratat med hyresvärdarna har flyttobehaget flytt (haha...).

Vi kommer nästa år, vilket är ganska snart ändå, flytta till ett litet tvåvåningshus i Hjulbäck. Det är "ett hus på gården", något som är väldigt vanligt i de här trakterna. Då är det alltså folk som har en gård där det står ett extra hus, och det brukar man vanligtvis hyra ut. Det vi ska hyra är en trea, alltså bra mycket större än det vi har nu. Det har lite 50-talskänsla. Det ligger några kilometer längre bort från Leksand än vårat nuvarande boende, men det är det värt. Busshållplatsen däremot kommer vara närmare än vad den är nu. Nu är den relativt nära ändå, tar väl en si så där fem minuter att gå dit, men i Hjulbäck ligger hållplatsen precis vid tomtgränsen.

Vi börjar flytta in våra saker i januari och börjar sedan bo där i februari, men i tankarna är jag redan där! Det är så kul att fundera på hur man ska möblera, vilken garderob som ska vara linneskåp, vad man behöver köpa för prylar, göra listor osv. Ska bli riktigt kul och jag ska försöka låta bloggen få rapportera så mycket jag orkar.

Hoppas inte ni hade för höga förväntingar på de goda nyheterna, men för mig är det verkligen en stor grej det här!


Min man och jag har litet delade meningar om tapeten i hallen är snygg eller inte...
Gissa vem av oss som gillar den ;)


En glimt av köket.


En nöjd Marre inne på den nedre toaletten (vi kommer att ha två, helt crazy!).

Fotograf på alla bilder är Jan-E.

RSS 2.0