Julklappar

Lustigt det där med julklappar... När man var yngre och inte hade så hemskt mycket pengar köpte man (i alla fall jag...) ändå julklappar till så många som möjligt. Det är ju väldigt kul att ge bort julklappar! Men ju äldre jag blivit, och ju mer pengar jag tjänar, desto färre personer köper jag julklappar till. Motsägelsefullt kanske. Men det är ju trots allt mer pengarna ska räcka till nu. Skulle jag, när jag bodde hemma, ha handlat upp alla mina pengar på julklappar så hade det inte varit hela världen. Visst, surt om alla slantar gick åt, men jag skulle ha klarat mig ändå. Nu är det så mycket annat pengarna ska räcka till: hyra, mat, bensin, räkningar mm. Nu är det lite mer än surt om alla pengar skulle gå åt till julklappar :/ Men jag tycker fortfarande det är väldigt kul att ge folk julklappar, så att inte kunna göra det: det är det som är surt.

Av någon anledning tycker jag att det är jättekul att köpa prylar som i stort sett inte är jättepraktiska, utan mest roliga. Sådant hittar man med fördel på coolstuff.se och roligaprylar.se. (Jan-E, om du läser det här: jag ber dig att inte gå in på den sistnämnda sidan!) Här kommer lite smakprov från roligaprylar.se:


Klockrena!


En hamburgertelefon - precis som i Juno!


Tvättkorg i form av en tvättmaskin, genialiskt!


Spela tre-i-rad med din frukost, varför inte?


Den här är så himla rolig! Har spanat in den ganska länge...


Skulle det undermedvetet ta emot att använda det här?


Jag hoppas ni vet vilken film som syftas på här?


Vad önskar ni er i julklapp i år?

Den svarta nyckeln

Ja, jag var ju på lajv för ett tag sen, men jag tog inte en enda bild tyvärr. Lite för trött för det. Ovanligt trött och slutkörd faktiskt. Nåja, som tur är finns det andra som har förevigat våra snygga karaktärer. Här kommer ett litet urval som jag helt utan ånger har tagit från kampanjens hemsida. Kika gärna in i fotoalbumet där, det finns fler bilder och det står där vilka som tagit dem också (jag var för lat för att skriva det här, sorry!)

"Den svart nyckeln", som lajvet hette utspelade sig i Margholien, det var en händelse som samlade många högdjur i furstendömet. Magi av olika slag möttes på Högmyren, vars ägare stod som värdfolk. Ondingar i olika former, intrigierande på hög nivå, flådig mat i väldigt många sittningar, spioner, märkliga varelser, rustningsskrammel... allt i en härlig kompott! Jag har faktiskt inte så stor koll på vad som egentligen hände på lajvet, jag var för det mesta upptagen med att hacka grönsaker, röra i grytor och kavla ut smördeg, men märkliga rykten nådde även köket: bl.a. att überbadguysen hade poesiafton ute i salen, eller vad det nu var de pysslade med :P


Den slemmige doktor Igel, spelad av en av de fenomenala arrangörerna: Theo


Nestor, högst i rang efter Fursten själv.


Suss spelade vackra och flirtiga Iasmina di Verenza.


Generalmajor Järv


Elsa - en av försökspersonerna


Den tillfångatagna alven som... eh... gått in i en dörr.


Och sist men inte minst en bild på oss kökisar! Jag ser så lagom road ut på den
här bilden :P Överklänningen är lånad från Suss, hon är verkligen en evig
källa till lösningar ;)

Thank God it's friday!

Efter en intensiv arbetsvecka är det nu äntligen fredag! Inte för att min arbetsvecka är slut för det, ska jobba lite imorgon också, men fredag är ju ändå fredag. Och eftersom det idag är fredag och jag var trött efter en åtta timmars lång arbetsdag med avisering, varuplockande, packande, kartongskärande och annat kul, bestämde jag mig för slökväll hemma. Sagt och gjort, slöande och slappande har det blivit! Tja, förutom ett par vändor till loftet för att dumpa grejer, vedhämtning, betalning av hyra och underhåll av kaminen... Förutom det har det varit väldigt oambitiös kvällsmat (den bestod till större delen av knäckebröd, ribban var inte högre än så idag), te, surfande, choklad, tidningsläsning och ännu mera te.

Nu sitter jag i sängen med flaptopen och lyssnar på sprakandet från kaminen. Mys. Dessutom är jag ensam hemma ikväll (och inatt), eftersom Jan-E är i Leksand på killkväll. Rätt skönt ibland faktiskt, att få vara för sig själv. Det händer så sällan att man är för sig själv här, i och med att det är så litet (för dem som inte vet kan jag tala om att vi bor i en etta). Och jag var ju faktiskt borta måndag-tisdag, så nu är det hans tur att vara borta ;)


Här kommer en bild på en fräsch och lättklädd Marre, till skillnad från den
som just nu knapprar på tangentbordet...

Nä men hej, bloggen


En Marre som fått bra nyheter och snart ska dra till kyrkan, dessutom realtivt nyklippt.

Fotograf: Jan-E

Smells like victory

Signmark, som kom tvåa i finska melodifestivalen, hörde jag talas om för första gången när jag var på Dövas dag i Vänersborg för några år sedan. Där och då uppträdde Signmark. Jag var inte svårövertalad: han var bra! Att kombinera musik och teckenspråk är inte så hemskt ovanligt, men oftast handlar det om rena översättningar av populära låtar. Men den här killen gjorde sin egen musik, på teckenspråk! Pappa gav mig Signmarks första skiva. Inte min musikstil egentligen, rap och hiphop och sådant, men bra texter var det ju. Sen såg jag tema: dövkultur på SVT där bl.a. Signmark var i studion och körde ett par låtar från sin nya skiva, som jag nu är sugen på. Och det var låtar som fastnade och nu har jag lyssnat bra mycket på "Smells like victory". Inte bara skön låt utan en grymt bra video också. Se och lyssna själva!


Weekend i Margholien

Ja, lajvrapport utlovades ju. Kortfattat kan jag ju säga att det inte var en av mina bästa lajvupplevelser... Jag spelade ännu en gång piga i köket (piga på tre av fyra thulelajv, jag börjar ana ett mönster...) och som sådan har jag en förmåga att kanske överarbeta ibland. Det här med vila, mat och vatten kommer lite i skymundan, vilket varje lajvare vet är klassiskt dåligt. Så på lördagen, efter att tydligen gått runt och serverat blek, tomögd och inte så värst stabil (det är lite roligt att höra andras perspektiv på en själv ibland), hade jag en utmattningskollaps. Faktiskt gick det så långt att en av arrangörerna portade mig från köket. Jag var så förbi att jag till och med, upprepade gånger, tackade nej till choklad! Då kan ni ju ana hur illa det var ;)

Men, här kommer det fantastiska med lajv i thulevärlden: jag mådde visserligen långt ifrån bra, grät en bra skvätt av ren utmattning och kände mig allmänt kass, ändå känner jag efteråt att jag vill ha mer lajv! De gånger det hänt liknande saker i andra föreningar och kampanjer har jag bara blivit opepp på mer lajv, suget och inspirationen har försvunnit, men med Thule är det annorlunda. Till stor del tror jag att det beror på att det är så himla underbara människor som är inblandade. Och det gör grymt mycket! Så tack alla thulelajvare för ännu en härlig upplevelse!

(Bilder kommer. Tog inga själv, men jag tänkte sno lite från hemsidan så småningom.)

Bön


Ready to [paff]

Så där ja. Packningen inför helgen gick mycket mer smärtfritt än vad jag trott! Ingen stress eller panik, härligt. Allt (hoppas jag) är nerstuvat: svinblåslyktan, GPS, diverse ylle- och linnekläder, choklad... Får väl se hur väglaget är bara, vi har en fyra timmar lång bilresa att se fram emot, Jan-E och jag. Temperaturen gick inatt från minusgrader och pudersnö till plusgrader och blötsnö. Nåja, det kan väl inte bli värre än en oplogad (och därmed 2 dm lössnö) Sågmyra-väg kl sex på morgonen när man inte ser något... (För den oinvigde: vägen till Sågmyra är en väldigt backig och kurvig väg genom skogen.) Och skulle vi få tråkigt har vi ju alltid vår kära TR med oss. Ja, vi har döpt vår GPS till det, för hon kan verkligen vara en Tjötröv. Uttrycket har vi för övrigt tagit från Jan-E:s småkusiner.

Ja, det blir en speciell helg... Ska ju på Thule-lajv, men den här gången blir det ett upplägg jag inte varit med om förut: det blir spelbrott över natten, eftersom det blir till att sova off. (Off = offlajv = inte lajv) De lajv jag förut varit på har hållt på konstant från spelstart till spelslut, utan avbrott (förutom om någon har skadat sig eller det börjat brinna). Så det blir lite nytt, får se om det blir svårt att komma in i rollen igen osv. Jag får helt enkelt rapportera när jag kommer hem.

Typ... inte mycket

Det har inte blivit så många inlägg de senaste dagarna, och det kommer inte bli det de kommande dagarna heller. Det är nämligen så att jag drar på lajv imorgon, blir borta till på söndag. Det blir till att hjälpa till i köket igen. Sen kommande veckan blir det en del jobb, så förvänta er inte för mycket...

I vilket fall, ha en toppenhelg allihopa!

Ytterligheter och hemkänsla

De senaste dagarna har varit fyllda av två ytterligheter: sorg och glädje. Avsked av en underbar människa och träffa en annan underbar människa. Det är så det är, livet...

Och nu är jag hemma i Leksand.

Ja, det var det.

Jag har inte diskat

Vilken skön dag det här har varit! Jag har inte haft en enda inplanerad aktivitet eller träff eller någonting. Jag har varit hos mina föräldrar och gjort precis vad jag kännt för, vilket resulterat i långpromand, slösurfande, dokumentärtittande och faktiskt inte så hemskt mycket mer. Jag har bara tagit dagen som den kommit. Så grymt skönt och välbehövligt! Behövde verkligen den här dagen för avkoppling och återhämtning, vet inte när jag hade det så sist. Hemma går det ju inte att koppla av på samma sätt, jag vet ju hela tiden i bakhuvudet att den där disken inte diskar sig självt, en dammsugning skulle behövas, fakturorna behöver skrivas, borde nog kratta löv, de där papprena som bara ligger på hög måste sorteras någon gång... och så vidare i all oändlighet känns det som. Men när man är här, på Furuvägen alltså, är det ju fysiskt omöjligt att göra något av det där. Och här är jag dessutom tillräckligt hemma för att kunna slappna av ordentligt.

Ja, avkopplande har det varit, trots bilgrubbel. Det är mycket med det jordiska... Och nu blir det mer av den varan: måste ta och äta något väldigt snart. Så det ska jag. Mmm. Ha en bra kväll, allihopa.

Ute

Tog en promenad i skogen idag. Två och en halv timme i vätan. Härligt.


Landskapsblomman ljung.


En gärdesgård, så som de ser ut i den här delen av landet. (För övrigt har folk inte fatta det här med trägärdesgårdar här nere, de spikar fast störarna! Galet...)


Allt är inte grått och trist.


Finfina hem

Har försökt att planera så lite som möjligt inför det här boråsbesöket, eftersom jag av erfarenhet vet att det lätt kan bli väldigt mycket flängande. Ändå har jag gjort några "hembesök" redan, bla på lite nya platser. Och det är ju så kul att besöka vänner och se hur fint de bor :) Tex Gustaf och Evelinas urmysiga takvåning och Alex och Sandras nya (ok, den är ny för mig) lägenhet där de bor jättefint! Kul att se och samtidigt blir man väldigt inspirerad. Jag skulle vilja göra det och det hemma, fixa än det ena, än det andra... Det finns så mycket kul man kan göra och det är ju så härligt att faktiskt ha ett eget hem där man får göra allt det där man skulle vilja. Det har jag längtat efter sen jag var liten. Nackdelen är ju att vi bor väldigt litet, men med alldeles för mycket prylar (även om vi har gjort flera utrensningsräder), det blir ju lite begränsat då. Men då får man använda sin fantasi och sin goda smak ;) Och som sagt, jättekul att få lite inspiration och vara glad för vännernas skull som bor så fint!

Men roligast är ju såklart att få träffa sina vänner!

Tusan...

Var på min första bilbesiktning igår. Det slutade inte i glada miner tyvärr... Fick tre olika saker som måste åtgärdas inom två månader. Och det var ju inga småsaker heller... Usch och fy. Att man inte är född mekaniker, det skulle ju underlätta lite :/

Edit: Inom en månad ska det fixas. Tänkte att det var en månad mellan november och december, men så var inte fallet.

RSS 2.0