Uppdatering

Det var en stektallrik! Och han kom till och med upp med maten. Snart ska vi äta och titta på Arkiv X.

Just nu

Sitter i sängen och sköter lite viktiga grejer via datorn. Hungrig som tusan. Känner doften och ljudet av mat som steks på nedervåningen. Snart så...! Gissar på att det blir "stektallrik", alltså diverse saker som Jan-E stekt. Brukar bli riktigt gott.

Det var bara det jag hade att säga för ikväll, kan inte skriva så mycket vettigare med den här hungern i magen.

Jan-E x 2

Igår hade vi nytt och trevligt besök här hemma. Det pratades, åts och ritades. Två tredjedelar av oss valde ett mycket trevligt motiv: Jan-E. Dessutom användes samma slags pennor: ProMarkers (jag börjar få lite kläm på det, men det är långt kvar ännu...). Dessutom jobbade vi både med samma pappersstorlek, dock var det första gången jag använde så stora papper, det kändes som om armarna inte skulle räcka till!

Jag måste säga att det var trevligt värre med sällskap när man sitter med papper och penna och det var ännu lättare att komma igång när någon annan satt bredvid och var kreativ. Detta måste göra igen!

Här kan ni få se lite av resultaten av Jan-E-bilderna. Som sagt är det ganska stora format, så de får inte plats i scannern, så ni får nöja er med foton.

De som har sett bilder gjorda av mig tidigare kan nog gissa att den understa är min. Jag är inte så hemskt hågade att lägga upp den här bilden, men jag har fått en förfrågan att ha med mer sådant här i bloggen och eftersom jag inte har gjort så hemskt mycket nytt får den här vara med ändå. Vad gör man inte för sina vänner ;)

Jag är sjukt missnöjd med ögonen, de sitter helt konstigt! Skulle det varit någon annan del hade det inte gjort så mycket, men ögonen är så viktiga. Men resten är jag faktiskt ganska nöjd med. Förresten, fotot som jag använt till den här bilden finns faktiskt på bloggen.

Nya flaskan


Häromdagen träffade jag härliga Anna. Inte nog med att jag fick njuta av hennes sällskap, jag fick en present också! Och inte vilken present som helst, utan en urbra vattenflaska. Den är i glas, vilket betyder att man inte har att göra med plast. Det lite läskiga med plast är ju att man inte riktigt vet hur mycket skadligt man får i sig egentligen och dessutom samlas bakterier lite här och var, bl.a. i korkgängorna. Det är för övrigt inte vanligt glas den här är gjord av, utan något som heter borisilikat (sådant glas som används i laboratorier) som både är miljövänligare och slagtåligare än vanligt glas. Dessutom är den ganska tunn och lätt. Korken är i silikonaktigt material och både flaska och kork kan maskindiskas. Den rymmer en halv liter.


Haha, värsta reklamsnacket...! Nåja, jag tycker i alla fall att det här är en jättebra flaska. Jag har ju alltid vatten med mig och har funderat på om det finns något alternativ till alla plastflaskor. Och - tadaa! - här har vi alternativet. Enda nackdelen är att jag inte kan använda den när jag kör, det krävs två händer för att öppna den. Men det kan jag faktiskt leva med! Kan starkt rekommenderas. Sök på retap om du vill läsa mer.

Skolstart

Den här veckan verkar det som att de flesta skolor drar igång. Jag tycker om skolstartstider. Det är väldigt mysigt på något sätt. Sommaren börjar plana ut, det är lite mörkare på kvällarna utan att det är så mycket kallare. Sedan blir jag ju ganska nostalgisk, får en skymt av forna skolstarter när det var pirrigt och förväntasfullt, med nya block och en tom almanacka som väntar på att bli ifylld med läxor, möten och annat.

Nu för tiden ser det så klart inte ut som för några år sedan, jag går inte längre i skolan. I alla fall inte på det sättet, nu för tiden är det deltidsstudier på distans. Den här gången blir det Tecknade serier 7,5 hp, det är en litteraturkunskapskurs som kommer ta upp ideologi, genus, skildringar av etnicitet mm. Det ska bli riktigt spännande! Just nu är jag mitt uppe i att hitta all kurslitteratur, vilket är lite som ett detektivarbete.

Nu kom jag på att jag inte berättade hur det till slut gick med den där finskakursen. Högsta betyg. Utan särdeles mycket arbete... Dock hoppade jag över en hel del pluggande och körde på vad jag visste sedan innan istället. Så summan av kardemumman blev att jag inte lärde mig så mycket men att jag tjänade ihop lite högskolepoäng. Vad jag nu ska med dem till...

Min man flinghjärtar mig

När man måste gå upp halv fem på morgonen för att åka till jobbet, då blir man glad när den här synen möter en när man ska äta frukost i all hast.


Två saker att säga

Igår skjöt besöksstatisktiken i höjden. Och jag är så klart glad, men samtidigt nyfiken. Hur kom det sig att så många hittade hit just igår? Jag har försökt detektivjobba lite, kolla om det var som förra gången, då jag fanns länkad på en annan blogg. Utan resultat... Så nu vill jag säga två saker till alla er nya som tittar in:

1. Välkomna! Kul att ha er här!

2. Hur hittade ni hit?

Semester #2

Uppenbarligen tog jag inte så många kort ändå under västsverigevistelsen... Men på landet tog jag ändå ett gäng bilder, som ni ser nedan. Vi drog nämligen till västkusten en dag, närmare bestämt till Jan-E:s farmor och farfars sommarställe. Vi sov över en natt innan det var dags för nästa äventyr men vi hann faktiskt ta ett dopp i havet innan det var dags att åka.

Själva huset. Till vänster skymtar ni en avtuppad Jan-E.

Världens bästa gunga!

Ek, det fattas mig i Dalarna... Visst finns det inplanterade, men det är inte samma sak.

Som sagt, vi hann med ett dopp också.

Farmor i full färd i köket.

En massa fina, gamla flaskor i vardagsrumsfönstret.

Semester #1

Lite lat är jag, så jag orkar inte sätta mig och pyssla ihop alla semesterbilder till ett enda, långt inlägg (visserligen är det inte så många bilder som jag först trodde, men ändå...). Istället tror jag nog att jag ska köra på lite kortare inlägg med en eller några bilder i varje. Om jag gör så, så tror jag att det inte tar fullt lika lång tid att få det hela här i bloggen. Jag gör ett försök så får vi väl se.

Vi börjar med Halta Lotta. Eller min man. En del av er har väl redan hört historien om hans krigsskada och hur det kom att påverka hela vår västsverigevistelse, men för den oinvigde kan jag dra den igen. Jan-E var ju på lajv veckan innan vi åkte ner till Borås. Där råkade han stuka foten då han sprang i skogen. Sjukvårdarna tog en titt på den och kom med lite förmaningar. Men det var inte så mycket mer med det, man hinner ju inte tänka på sådana futtigheter som skador när man har så roligt på ett lajv ;)

Han med de vackra ögonen, kvällen innan kryckorna kom in i bilden.På söndagen sammanstrålade vi båda hos mina föräldrar och dagen efter blev det mars iväg till vårdgentralen, för fotleden var öm och väldigt svullen vid det här laget. Det blev stödstrumpa, kryckor och remiss till röntgen dit han skulle på en gång. Dock konstaterades att det inte var någon skelettskada, så han slapp gips, men han hade fått stränga order om att inte stödja på foten de närmaste två veckorna. Så då gjorde han inte det. Och det var en utmaning må jag säga! Varma dagar med gassande sol + gå på kryckor vart man än ska = blöt av svett. Stackarn var näst intill slut mest hela tiden och dessutom blöt av svett.

 

Ungefär två vekor senare vaknade han upp med en armbåge som gjorde pissont. Den gick inte att böja och började dessutom bli rödd och svullen. Troligtvis en inflammation till följd av överansträgning eftersom han hoppat så mycket kryckor. Ironiskt nog var det höger arm, alltså samma sida som den stukade foten, vilket innebar att det skulle vara totalt lönlöst att försöka använda kryckorna.

 

Dagen efter åkte vi tåg hela dagen för att ta oss hem till Leksand. Både under resan och kvällen före ringde jag runt till diverse platser för att försöka få reda på om vi kunde ta oss till någon jourcentral inte allt för långt bort från Leksand (detta var på helgen, så vårdcentralerna hade ju så klart inte öppet). Efter många om och men stod det klart för oss att det fanns två alternativ: akuten i Falun eller akuten i Mora. Båda ligger ungefär lika långt hemifrån, men vi bestämde oss för Mora, vilket visade sig vara ett dåligt drag. När vi kommer till Mora upptäckte vi att cykelvasan var i full gång och inser vad som kommer vänta oss på akuten. Många cyklister = många skador. Vi tillbringade ungefär fem och en halv timme på akuten och kom hem vid midnatt och stupade i säng. Som tur var kom en sjyst kompis förbi på akuten och lämnade av lite mat åt oss (vi hade inte ätit ordentlig mat på över ett dygn) och vi var trots allt tacksamma över möjligheten att få bra och proffesionell sjukvård så pass lätt ändå. I vilket fall, nu slapp Jan-E kryckorna, istället blev det en rejäl antibiotikakur toppad med en massa Ipren, så att inflammationen skulle kunna hejdas och så att de slapp skära i armbågen. Bra deal.

 

Det var den väldigt långa versionen av Jan-E:s skadefyllda semester. Det påverkade ju en hel del under tiden vi var i västsverige; man var tvungen att tänka på smidigaste sättet att ta sig någonstans, inte ha bråttom, inte ta med sig mer saker än vad jag kunde bära osv, men det gick ändå väldigt bra tycker jag. Och så blir man tacksam över att det var rätt så kortvarigt ändå...


Gårdagens detaljer

Jag tänkte jag skulle härma Maria lite  och visa lite detaljer från dagen ("lite" i bemärkelsen att jag kör på rena detaljer från dagen, inte bara favoritsaker). Dock blir det från gårdagen, då detta var tänkt som inlägget som aldrig blev... Håll till godo!


Jag mjukstartade lite med träningen efter ett "det bara blev så"-uppehåll.
Tro nu inte att jag är vansinnigt hurtig eller så (ni skulle hört flåset!), men
min rygg behöver träning för att jag inte ska lida, typ.


Som jag skrev förut, vem vill missa tvätten? Nåja, ett sådant där vardagsmåste
som är helt ok av någon anledning.


Jag har återupptäckt en gammal favorit: seriemagasinet Bild & Bubbla.
Det är helt enkelt en väldigt intressant och välgjord facktidsskrift om serier.


Melonfrossa efter lunchen. Mm-mm-mmm!


Och så disken då... Uppenbarligen.


Dagens färgklick blev de här vinbären. Har plockat en hel del, men
uppenbarligen inte tillräckligt, för buskarna dignar verkligen av bär
som snart kommer skrumpna bort.


Sen blev det faktiskt lite muffins. Och smeten är som vanligt höjdpunkten!

Fail

Här skulle det varit ett inlägg med lite bilder, om tekniken hade velat samarbeta en smula, men icke! Istället skriver jag ett inlägg om ett inlägg som inte finns. Givande...

Och som den uppmärksamme lagt märket till så har inte bloggen varit så där hemskt aktiv även om jag nu är hemma. Shame on me och allt det där, men så blir det när det finns annat högintressant att ägna sig åt, tex att vika tvätt (och det kan man ju bara inte missa, once in a life time experience liksom!). Så att eh... vi får väl se när den där omskrivna bloggcomebacken inträffar. Kanske imorgon, vem vet? Eller nästa vecka? Äh, vi säger helt enkelt tempus: futurum.

Hem ljuva hem

Så där ja, nu är jag äntligen hemma igen. Oväntat skönt faktiskt. Igår hann vi inte vara hemma så mycket, det blev en tur till akuten istället. Inget allvarligt, men hade kunnat bli det om vi hade väntat längre. Jan-E har en inflamerad armbåge som behövde bli undersökt. Dumt nog åkte vi till akuten i Mora (man har två att välja på här i Dalarna: Mora och Falun, båda ligger ungefär lika långt bort från där vi bor). Dumt eftersom det samtidigt var cykelvasan, vilket innebär att en massa människor går och skadar sig. Vi var ju långt ifrån ensamma på akuten. Inget kaos eller så, men vi fick ju vänta i fem-sex timmar och kom inte hem förrän någon gång vid tolv på natten. Så hela dagen har vi väntat. Väntat på tåg, väntat på att tåg ska komma fram, väntat på att vi ska komma fram till Mora med bilen, väntat på akuten... Men det gick ju bra till slut ändå. Och visst kan man klaga på den svenska sjukvården, men jag tycker det är rätt fantastiskt att man kan åka till akuten, få professionell vård och det kostar inte skjortan. Tummen upp! Sen ska Ivar ha ett stort tack också, han kom bort med mat till oss när vi satt där i väntrummet (vi har båda en förmåga att inte äta så vansinnigt mycket när vi åker tåg hela dagen). Så det hela gick bra och var tämligen odramatiskt, vi kom hem med lite piller för Jan-E:s del och stupade i säng ganska direkt.

Idag har det varit andra bullar. Vi tog sovmorgon, åkte och storhandlade för att fylla på mathyllorna efter ett par veckors bortavaro, åt sushi och nu har vi båda grejat lite här hemma så där i största allmänhet. Plockat, tvättat, öppnat trevlig post osv, i lugnt tempo. Skönt. Jag har ett par (lajvrelaterade) måsten idag, annars kan jag egentligen göra vad som faller mig in. Inte mig emot!

Så småningom i veckan som kommer ska jag ta och visa lite av vad jag har gjort när jag varit borta, men det får bli när jag känner för det :)

Njut av söndagen nu!

Lägret slut

Så där ja, då är mattantsuppdraget slut för den här gången! Dock är vi inte hemma än, den blir en natt hos svärmor innan vi åker norrut. Tänkte bara säga det, så vet ni att det kommer bli lite mer aktivt här på bloggen snart.

Må gott!


Inte så värst livat här inte

Här på bloggen är det lugnt. Det speglar inte riktigt verkligheten... Nu är första dagen sedan i tisdags Jan-E och jag är tillbaka i base camp hos mina föräldrar. Vi har haft ganska fullt upp sen vi kom hit i söndags: vårdcentral och sjukhus har besökts pga Jan-E:s stukning, kompisar har träffats, lajv diskuterats, planerats och ältats fram och tillbaka (både tidigare och kommande), SF-bokhandeln har besökts, vi har hälsat på hos svärmor, -farföräldrar och -gammelfaster, hängt med lajvare och spontan-sovit-över i Göteborg. Och allt har tagit extra lång tid pga Jan-E:s kryckor, men det får ses som bra träning (både för muskler och tålamod). Nu ska det snart bli lite bastu och mycket välbehövlig dusch. Ah...!

Ja, lugnt på bloggen ja. Det lär fortsätta i mer eller mindre ungefär samma stil i typ en vecka till faktiskt. På söndag drar vi nämligen till Sjöbo Näs och ska jobba på ett läger, Jan-E som ledare och jag som mattant (favorit i repris, ni vet). Visserligen ska jag försöka skriva någon rad lite nu och då om jag har möjlighet, men räkna inte med för mycket innan vi har kommit tillbaka till Dalarna. Sen ska det förhoppningsvis bli lite mer livat här!

RSS 2.0