The Umbilical Brothers


Snart ska vi in i Konserthuset och se dem, livslevande!

I torsdags gjorde Jan-E och jag en sväng till Gävle och som jag skrivit några inlägg längre ner skulle vi se The Umbilical Brothers. Det kändes lite småskumt att se ett par personer på riktigt som man visserligen sett många gånger förut, men dittills bara på datorskärmen. Men i vilket fall var det hela en väldigt bra upplevelse! Åh, vad jag skrattade! Fick lite (läs: mycket) ont av att använda skrattmusklerna så mycket... Det enda negativa med showen var att de körde en del repriser från tidigare uppträdanden. Men det kan man faktiskt leva med när det är så kul som det är.

Efteråt var det t-shirt-försäljning, fotografering och autografskrivande. Tyvärr hade vi inga kontanter till att köpa någon t-shirt, men däremot fick vi bådas autograf på våra biljetter och även en lite pratstund. De var jättetrevliga och tog sig tid att prata med i princip alla sina fans som fanns på plats.


De två trevliga australiensarna Shane och Dave. Och så en Marre som inte kan titta in i kameran... (För att förtydliga: ja, det är The "Umbies".)

Här är jag

Jag har varit borta från datorn ganska mycket de senaste dagarn. Vi har haft diverse övernattningsgäster här från torsdag till måndag och under helgen så var det ju medeltidsmarknad. Då har man inte tid att blogga, inte! Men nu är jag tillbaka och förhoppningsvis blev det några bra marknadsbilder som jag kan lägga upp sen. Nu borde jag städa, det blir lätt stökigt med mycket folk hemma och speciellt när man hanterar en massa ylle... Det ligger dammsjok överallt, även om jag dammsög i torsdags. Hurra...

Efter regnet
Vackert i Hjulbäck

Jag anser inte att det här inlägget behöver någon nogrannare förklaring. Så då kör vi.


Don't explain

Nu har jag bokat två biljetter till en föreställning i Gävle. Vi ska se Umbilical brothers och deras föreställning Don't explain! Vet du inte vilka de är? Se klippet nedan. Sugen på att se dem du också? Tur att det går några föreställningar till då. Kika på ticnet.se vilka föreställningar som fortfarande går. Tror Malmö och Stockholm fanns med fortfarande.Ska bli så kul att se dem live! Har diggat dem i några år nu, så det känns jättehäftigt att faktiskt få se dem på riktigt!

Nöjd

Jag är så nöjd med min go'a magkänsla just nu, har tittat igenom en massa bilder från Böle och lyssnar och sjunger till Sofia Jannoks Liekkas. Mmmm... Jag läser inte en enda blogg idag, är helt enkelt inte intresserad av inredning, tankar kring genusperpektiv, någon annans vardagsbetraktelser eller pysseltips. Det enda jag vill är att behålla den härliga känslan jag har i kroppen. Åh, vad något så enkelt kan göra så mycket! Låt det inte ta lika lång tid innan jag åker dit nästa gång igen.

Tack, gode Gud, för Din underbara skapelse!

Åter till Böle

I helgen hade vi besök av Niclas. Mycket trevligt! Igår kväll när vi skjutsat Jan-E till jobbet och tagit oss en kvällsmacka blev jag sugen på att åka till Böle. Det var inte svårare än att sätta sig i bilen och köra iväg. Jag hade i och för sig bara varit där en gång tidigare och dessutom aldrig åkt bil dit, så jag var lite osäker på vägen (trots att det faktiskt var skyltat). Jag var ju där med Malin, Johanna och Jan-E för nästan två år sedan och ända sedan dess suktat tillbaka. Men det här med tummen då va... Men nu, äntligen!

Vi gick där i hagarna och bara njöt, Niclas och jag. Borta var min kvällsslöhet. Jag försökte ta in så mycket av utsikten som möjligt, höra stillheten, känna på de mjuka granskotten, ta in hela skapelsen. Och när jag trodde att det inte kunde bli så mycket bättre när vi stod där längst upp i hagen, då tar Niclas fram sin flöjt och spelar bland annat Rövarsången! Åh, vad bra man kan må då!

Jag tog en hel massa bilder, men så klart kan ingenting överträffa det verkliga Böle.


Raststugan som vi sov i för två år sedan.


Gammalt trä är verkligen fint.


Njuter av utsikten i hagen. Behöver jag säga något mer?


En "närmare" bild på utsikten.


Vacker kvällshimmel som inte kommer till sin rätt i ett enkelt fotografi.


Kommentarer känns överflödiga...


Lite längre upp i hagen.


Häggen doftade fortfarande en smula.

Vi tittade även på ödehus, försökte följa stigarna i skogen, letade efter vatten och hörde besynnerliga läten i skogen. Vilken härlig plats! Rofyllt och livfullt på samma gång. Jag är fortfarande helt salig av Böle-besöket och har en vänlig känsla i magtrakten.

Vittvätt i sommarsol

Kan vittvätt kännas mer fräsch än när den hänger nytvättad ute i solskenet? Jag tror inte det. Det är väl inte ofta, men ibland mår jag helt enkelt bra av tvätt. Ett av livets små, otippade glädjeämnen...

För övrigt verkar ju titeln vara som hämtad från en dikt. Någon som har en dikt om vittvätt på lager?

Totalt intetsägande rubrik

Idag tänker jag inte skriva ett enda meningsfullt blogginlägg. Jag har nämligen inte lust. Jag ids inte. Vill inte. Så det får bli en annan gång. Istället tycker jag att du ska gå och läsa en bra bok. Och dricka en mugg gott te. Och bara ha det bra. Och så tycker jag att du ska gå och krama någon. På riktigt.

Perfekta hemmaoutfiten

Idag har jag varit hemma. Väldigt mycket. Då är det skönt att ha på sig slappa och sköna kläder. Jag har trivts väldigt bra hela dagen idag och en stor anledning till det tror jag är de här softa kläderna.


Jan-E:s bäckängtröja + mjukisbyxor från en klädbytardag + fårskinnstofflor = bästa kombon

LMM 2011 närmar sig

Ja, snart är det medeltidsmarknad här i Leksand. En av Sveriges bättre, om man får tro vad folk säger. Och jag kan ju inte säga emot, marknaden i Leksand är bra! Liten, visst, men väldigt stämningsfull, snygg, folkfylld och håller bra kvalitet. Det finns en massa intressanta och fina saker att köpa (hantverk, tyger, kryddor, svärd, kläder mm), god mat att äta (jag rekomenderar starkt Rältagårdens mat, mums!), gycklare, trollkarlar och tornerspel att roas av, musik, modevisning, sagoberättare... Listan kan göras lång! Och visst är du sugen? Det hela kommer äga rum nästa vecka, 27-29 maj för att vara med exakt. Du kan gå in på hemsidan om du vill veta mer, tex se programmet. Och du kan också se "trailern" här nedanför. Jag vet att jag har länkat den förut, men den får gott hänga med i år också. Om du har korpgluggarna öppna vid 0:35 kanske du ser en kändis ;)


Orcher i Dalaskogarna

Tydligen finns det lajvföreningar i Dalarna också. Åtminstone en. De hade lajv i helgen och kom med på Falukurirens förstasida igår. Artikeln går att läsa här. Lite typiskt och fördomsbyggande att det var just en orch de hade en enorm bild på på förstasidan. Nåja, kul att de uppmärksammar den här sortens hobby positivt. Så var det ju inte för 10-15 år sedan, som en del av er kanske minns... Tidningarna skrev om rollspelsmord, det släpptes en absurd bok om rollspel och det rådde allmän morlapanik bland föräldrar som insåg att deras ungdomar ägnade sig åt rollspel eller lajv. Men jag kan ju vittna om att varken jag eller några jag känner har blivit psykopatiska yxmördare med rubbade emotionella förmågor. Bara så ni vet.


Bilden hör till artikeln.

Ooooch slappna av...

Jag märkte inte hur trött jag var förrän jag satte mig här vid datorn och bara tog det lugnt. Hela dagen har det hela tiden gjorts något, även om det inte alla gånger har varit något ansträngande, men har jag ändå varit igång hela tiden. Men nu - när tvätten hänger på tork, diskmaskinen har gjort sitt, notpapprena ligger sorterade i sin pärm, maten är avklarad och vinterjackorna undanlagda - nu kan jag lugna ner mig och bara koppla av. Och det har jag gjort. Det är lugnt och stilla här hemma, det enda som hörs är ljudet från Mass effect II som Jan-E spelar och tickandet från köksklockan. Tittar jag ut är det snäppet stillsammare där. Som vanligt. Det är en väldigt lugn och stilla by vi bor i, speciellt på söndagkvällar när det har ösregnat...


Här sitter jag.


Lite mysljus är ju aldrig fel.

Nä, nu ska jag nog ta och krypa till kojs. Imorgon blir det till att gymma lite på Sportskadekliniken på förmiddagen, annars blir det nog ganska lugnt förutom en snutt jobb på em/kväll. Sen får vi se vad jag hittar på där emellan, alltid finns det ju något att göra!

God natt, alla där ute!

Tulpan

(Ännu en sådan där rubrik som sitter som en smäck...)

Det känns fint att ha sådant här precis utanför ytterdörren. Jag tycker om blommor och blad! Jag har faktiskt även i år gjort ett försök på den fronten och har sått lite sommarmalva i en fin gammal hink. Det ska bli spännande att se hur den tar sig.


Den oändliga historien om tvättmaskinen

Jag har ju ofta nämnt krånglande tvättmaskiner. Den på Matteses pajade två gånger och när vi flyttade till Hjulbäck krånglade även den som fanns i vårat nya hem. Däremellan hade vi även en incident med Jan-E:s farmor och farfars tvättmaskin... Men för ca en månad sen investerade våra hyresvärdar i en sprillans ny tvättmaskin till huset vi hyr. Underbart! Den är så blank och fin med en massa finesser. Jag hoppas nu bara att den håller ett tag, vi verkar inte ha något särdeles bra förhållande till tvättmaskiner av någon anledning...


Vitsipporna 45 mil härifrån

När jag var i Dalsjöfors njöt jag av lövträd, vitsippor och de bekanta skogarna. Vitsippor är verkligen ett underbart vårtecken i min värd! Inte får att de är så övermåttans vackra, men de talar om att nu är våren här. De påminner om gummistövlar, lera, ojämna vitsippebuketter, årets första grusknastriga cykelturer, kojor i skogen...


Huset igen då

Här får ni en till bild på huset vi bor i. Förra gången jag lade upp en bild låg snön vit på taken och bara tomten var vaken. Nu står vitsipporna i backarna och niger istället. Åh, vad jag tycker om den här årstiden! Ljust, varmt och livfullt.


Här trivs vi.

Ett förtydligande

Klänningen som det skrevs om för några inlägg sedan, här lite mer fokus på hur den faktiskt ser ut... För övrigt mitt favoritplagg just nu!


Germinator

Nu ska här tyskifieras! Jag har nämligen köpt en germinator. Och språkbegåvad som jag är förstår jag ju givetvis att det handlar om tyska grejer här, eller hur?Eller är det en groddburk kanske? Nä, det är väl lite långsökt...

På tal om Höga visan

För ett tag sen skrev jag lite om mitt förhållande till en bit i Höga visan i Bibeln och att Flatebö har en t-shirt som väckte gamla minnen på den fronten. Nu har de en till! Klicka precis här för att kika på den.

Skönaste outfiten

För ett tag sedan beställde jag lite kläder från H&M. Det är alltid lite chanstagning vad gäller postorder, man vet ju aldrig om kläderna passar eller inte. Dock är det väldans smidigt de gångerna det funkar. Den här gången fick jag skicka tillbaka en del kläder som helt enkelt inte passade på mig, men det blev en del bra att behålla ändå. Idag invigningsanvände jag min nya klänning som ingick i beställningen. Tunn, tunn bomullsklänning som är härligt luftig. Man märker knappt att man har den på sig, så lätt är den. Till den bar jag tights, linne och dragkedjetröja - riktigt skön kombo!


Den enda bilden som inte blev suddig...

Eh, det här var ju inget Marre-typiskt inlägg, blogga om kläder och sådant... Nåja, jag är bara så väldigt nöjd över min sköna klänning så jag måste helt enkelt få berätta om det! Och det är ju min blogg, så jag bestämmer, ha!

Hosianna, hosianna

En av mina absoluta favoritlovsånger.

 

Jag är svag, men ändå stark
arm och fattig, ändå rik
Jag var blind, men nu jag ser
allt som du gjort allt, som du ger

 

Hosianna, hosianna, till Guds dyra offerlamm
Hosianna, hosianna, Jesus dog och livet vann

 

Ner i strömmen vill jag gå
för att liv och räddning få
renad i Guds nådaflod
pånyttfödd och heliggjord

 

Hosianna, hosianna, till Guds dyra offerlamm
Hosianna, hosianna, Jesus dog och livet vann

 

Jag funnit nu en säker hamn
i Guds öppna frälsarfamn
jublet stiger nu i mig
Jesus du har gjort mig fri!

 


Mat-böter

Leksand har ju en relativt nyöppnad thai-restaurang, som jag har skrivit om i ett tidigare inlägg. Det är ett ganska trevligt litet matställe med en god lunchbuffé. Det är ju inget jätteföretag som tjänar multum, så jag kan ju förstå lappen de har skrivit som uppmanar gästerna att i buffén inte ta mer än de kommer att äta. I fredags blev jag dock både förvånad och förnärmad över en ny lapp de hade satt upp: lämnar man kvar mat på tallriken får man betala för den. What?! Visst, jag fattar att de förlorar pengar på mat som de måste slänga och det tär ju faktiskt också på miljörsurserna, men ändå... Ska jag behöva betala böter om jag inte orkar äta upp? Nu brukar jag ju inte lämna så hemskt mycket mat på tallriken, varken hemma eller när jag äter ute, men det är själva principen jag blir sur på. Vad tycker ni?

Bildkälla


Bra helg (OBS! underdrift)

Uj uj, det har varit snålt med bloggande från min sida nu. Som ni vet var jag ju och hälsade på Malin i helgen, och då vill man ju hellre umgås än att sitta och blogga om att man göra det... I vilket fall så hade jag en fantastiskt bra helg! Att träffa Malin var inte en sekund försent. Jag tog tåget till Örebro, vilket var ganska skönt eftersom jag gått upp halv fem samma morgon, kört bil i sammanlagt fyra timmar och jobbat en skvätt. Det var välbehövligt att sitta i tågsätet och låta någon annan sköta körandet medan man själv slöt ögonen ett tag...

Väl framme i Örebro hängde jag med Malin till hennes arbetsplats: Örebros tolkcentral. Det var annat än den lilla centralen i Falun det! Eller för all del någon av de andra centralerna jag har varit på under mina praktiker... Sen är väl Örebros TC hyfsat stor (den största i Sverige om jag inte har alldeles fel, har t.o.m. hört att den ska vara Europas största) med sina ca 100 anställda. De hade i alla fall nya fina lokaler och det kändes som att rummen aldrig tog slut!

Sen blev det till att åka hem till Malin och se hur hon bor. Mysigt och fint var det! Det blev god mat, te, skön musik, prat mm under kvällen. Bättre kunde vi nog inte ha haft det! Resten av helgen var inte sämre, det blev cykling, vacker natur, picknick, loppis, skvaller, grillning, "pieces", Så ska det låta, konfirmation, tårtbuffé, häng i solen mm. Allt det här summeras som en riktigt, riktigt bra helg!

Sen att tåget krånglade gjorde inte så mycket, för jag fick åka tåg med Henke sista biten hem. Inte illa det heller! Ja, så en bra helg har det varit, minst sagt. Tyvärr tog jag inte med mig kameran, försökte ha så lite packning som möjligt med mig. Så istället får ni föreställa er somriga och stämningsfulla bilder med mycket kärlek!

Bortahelg

Den här helgen ska spenderas i en annan stad. (Eller i en stad överhuvudtaget...) Jag ska nämligen iväg och träffa min fina Malin! Vi har väl träffats ett par gånger efter att vi båda tog tolkexamen, men inte på långa vägar har vi träffats tillräckligt! När man umgåtts i fyra år, och två av dessa år bott vägg i vägg, känns det lite tomt att bara ses ibland... Så den här helgen ska bli toppen, jag är taggad! Jag hoppas på (traditionsenligt) kvällste och en massa prat. Tåget går om ett par timmar, så jag får bärga mig lite till, men snart så. Malin, here I come!


Länkar? På en onsdag?

Lite så där mitt-i-veckan-skoj tänkte jag bjuda på. Det var Sandra som visade mig de här när jag var och hälsade på, och jag skrattade lite. Men bara lite. Hrm...


Älska Usama

Läs detta inlägg av Metalpastor. Jag tror inte jag kan hålla med mer än vad jag gör... Jag tror att kärlek och medmänsklighet räcker bra mycket längre än våld och hämnd.

Tårta

(Vansinnigt kreativ rubrik...)

För ungefär en vecka sedan fyllde Jan-E år, men han jobbade på LAN:et Pingstkyrkan hade i Leksand och jag var 45 mil bort, så vi (eller kanske mest jag egentligen...) bestämde att vi skulle fira hans födelsedag igår istället. Det blev frukost på sängen, paketskattjakt och tårta. En tårta som jag faktiskt blev väldigt nöjd med! Så för alla er (någon alls?) som har brist på bra tårtidéer kommer här ett tips.

Jag körde på ganska mycket halvfabrikat den här gången. Skulle jag hunnit skulle jag nog kollat upp bra recept hemma innan jag åkte och handlade, men det blev ju bra som det blev ändå. Jag började med köpt tårtbotten, av den enkla anledningen att den jag gör aldrig blir särskilt bra. Sen köpte jag chokladpuddingpulver och vispade ihop med ungefär hälften så mycket mjölk som man egentligen ska ha, eftersom jag ville att den skulle bli mer fast. Det fick bli det först lagret. Det andra lagret bestod av hallonmousse, även där köpte jag pulver. DMoussen blandade jag ihop med hallon. När jag skulle täcka tårtan valde jag bort klassikern grädde, eftersom jag vet att Jan-E inte så förtjust i det. Istället provade jag något nytt för mig: glasyr. Det var dock ingen hit att göra den, det blev fel och stökigt från början till slut, men resultatet blev faktiskt bra. Eftersom ingredienser bara bestod av smör, hiskeliga mängder florsocker, en liten skvätt mjölk och vaniljarom, blev det som ni kan gissa ingen spännande färg på det hela så jag droppade i lite röd hushållsfärg. Det resulterade i en ganska skum nyans av rosa... Som pricken över i:et strösslade jag en massa färgglatt strössel på tårtan. Resultatet blev en tårta som såg ut att passa mer till en som fyllt 4 år, än till en som fyllt 24. Men vad gjorde det när den blev så god som den blev? Och man blir ju trots allt glad av att se den här färgglada och pigga tårtan! Eller vad säger ni?Dock gjorde jag en miss i tårtmakandet. Jag brukar fukta bottnarna när jag gjort egna bottnar, eftersom jag vill att den snabbt ska bli ätbar. Detta behövs inte med köpta bottnar kom jag på alldeles för sent... Så understa och mellersta bottnarna är nästan obefintliga och det som finns kvar av dem är mest kladd. Jag får komma ihåg det till nästa gång.

Sen har vi ju tårtbakandets baksida (haha): enorma diskberg och - i det här fallet - ett kök med florsockerspudring överallt! Men det var faktiskt ett pris värt att betala, för tårtan blev som sagt riktigt god. Det där med glasyr var en höjdare faktiskt.


En liten bit av en av de minst härjade delarna av köket...

Tillbaka, både i Hjulbäck och på bloggen.

Så där ja, nu är jag hemma igen. Har ju visserligen varit det sen i fredags, men har inte riktigt haft tid eller lust att återvända till bloggen förrän nu. Ibland måste man få landa lite innan man kan lunka in i vardagen igen. Dock står väskorna fortfarande ouppackade, så det blir väl prio ett innan vardagen tar vid. Kanske.

(Jag hoppas på mer intressanta blogginlägg än detta under veckan som kommer.)

RSS 2.0