Brist på julstök

I år är det inget julstök här. Visserligen finns det stök, men inte så mycket av just den juliga sorten. Till stor del beror det på en viss liten fisbulle som ger oss mer än nog att göra utöver våra egna (sekundära...) nödvändigheter som mat och sömn. Skulle inte lådorna med julsaker legat i förrådsboden alla de där jättemånga metrarna från huset kanske vi kunnat anstränga oss att plocka fram en julstjärna eller kanske en duk, men nu är det som det är.
 
Till viss del beror det också på att vi inte kommer vara hemma över jul. Första gången på flera år faktiskt. Nu kanske en del tror att det beror på det lilla tillskottet i familjen, men faktiskt hänger det på något mer praktiskt än så. Det blev nämligen redan för ett par år sedan bestämt att nyår ska firas hos oss det här året, och om vi ska hinna vara nere mer än bara några dagar (vi har de senaste åren åkt ner på annandagen, vi har i alla fall försökt (det gick ju inte så bra i fjol, men bättre än i förfjol i alla fall) så är det lika bra att åka ner tidigare än vanligt. Således åker vi ner på fredag, vilket gör att vi borde ha bra med marginaler att hinna fram till julafton. Men man ska ju aldrig utbrista i en hälsningsfras innan det har skuttats över vattendraget... Vi ska nämligen åka tåg ner. [Plats för förstående nickar.]
 
I alla fall, då känns det lite onödigt att t.ex. gå och hugga sig en gran, om den ändå bara ska stå här och barra i sin ensamhet. Nä, vi har fixat julstämning på andra sätt än pynt och bakande. Det har konsumerats kopiösa mängder julmust, vi har en Bamse-julkalender (det har jag haft varje december så länge jag kan minnas - vissa traditioner får man ju hålla på! (sen att vi inte började öppna luckorna förrän nästan två veckor in i december månad, det behöver vi ju faktiskt inte ta upp...)), Jan-E har gjort en pepparkaksdeg som det äts av lite då och då (det är ju faktiskt så att degen är godare än kakorna, så varför göra mer besvär än nödvändigt?), vi tittar på SVT:s julkalender varje dag och har dessutom sett föregångaren till årets julkalender, vi har snö, vi har bevistat SMU:s julbasar och Leksands julmarknad, skickat julkort (dock inte alls många, det blev tyvärr inte till alla jag hade velat i år), eldat i vedspisen och lyst upp mörkret med en massa levande ljus.
 
Pepparkaksdegen har märkligt nog krympt...
 
Så inte har det varit olidligt ojuligt, men jag räknar också med att få en stor dos jul när vi åker söder ut. Det blir ju den vanliga touren Borås, Dalsjöfors, Göteborg (i den ordning den här gången) under själva juldagarna för att fira med familjerna. Får se vad annat som kan tänkas hinnas med, lite är inplanerat redan, men resten får visa sig senare.
 
Hm, kom på nu att det vore bra att packa idag. Eller börja i alla fall. Vi åker ju trots allt i övermorgon och jag törs inte räkna med att kunna packa så mycket imorgon eftersom jag har ärenden på noret. Det blir ju lite utöver det vanliga att packa den här gången eftersom vi ska ha Lea med oss. Vi ska ju som sagt åka tåg, så vi kan inte ha några enorma mängder med oss. Ja, vi får väl se hur det går helt enkelt. Packa var det, ja...

Tillmans ekologiska svartvinbärsglögg

Förra veckan hamnade vår familj av en händelse mitt i en matmarknad på Kupolen. Det var provsmakning på en hel massa grejer, bl.a. en riktigt god glögg som genast fick följa med oss. Jag kan verkligen rekommendera den, speciellt om det man önskar av en glögg är att den är god, alkoholfri och ekologisk. Och det är just vad den här glöggen är! Annars brukar ju alkoholfri glögg vara ganska söt, men den här är alldeles lagom. Jag vet att den finns att köpa på Maxi på Kupolen (Borlänge), men vilka andra som kan tänkas sälja den har jag inte en susning om.
 
Har ni någon bra glögg ni kan tipsa om?
 

Utseendet

Jag är lite less på bloggens utseende. Jag gillar färgerna, men that's it. Dock har jag varken tid eller koll på hur man gör. Finns det möjligtvis någon som har lust att hjälpa mig snygga till lite här?

Just nu

Ute är det vitt, bredvid mig stå min ganska nyligen tömda frukosttallrik, klockan är lite drygt halv två och mot mitt bröst känner jag en liten, liten bröstkorg i lugn takt tömmas och fyllas med luft.

RSS 2.0