Marre i Skåneland

Igår var jag på resande fot större delen av dagen: stack hemifrån vid halv sju och var framme i Höör, i Skåne, vid fyra-snåret. Tågandet gick faktiskt bra, till skillnad från annandagen, vilket var jätteskönt! Det var en väldigt behaglig resa med bara två byten vilket gjorde att man kunde slappna av en hel del när man väl satt på tåget. Jag läste, åt, beundrade utsikten, sov, SMS:ade och kopplade av så där i största allmänhet. En av de behagligaste tågresorna på länge! Dessutom gick det relativt snabbt. Det tog ungefär nio timmar, vilket är helt ok med tanke på att jag åkte 65 mil.

Så, nu är jag alltså hos Susanne i Höör. Det har varit mäkta trevligt hittills med en massa toast och prat in på småtimmarna. Just nu har jag stället för mig själv ett tag, annars hade jag inte suttit och bloggat, någon hyfs har man ju.

Det här är - vad jag vet - fjärde gången jag är i Skåne och jag har inte riktigt vant mig vid att alla faktiskt pratar skånska. Det känns väldigt underligt måste jag erkänna... Visst har jag mött skåningar förr, men här pratar verkligen alla skånska! Jag vet inte riktigt varför jag reagerar så mycket på just skånska, när det gäller andra dialekter känns det inte på samma sätt, inte lika märkligt på något sätt.

Jag blir här i några dagar till, sedan är det dags för välbekanta Göteborg istället. Men innan dess ska Suss och jag hinna med en hel del trevligtheter har vi tänkt, framför allt att umgås!


Händeslrikt IRL = händelselöst i bloggen

Nu var det ännu en gång tråkigt länge sedan jag skrev något. Anledning är att jag har roat mig AFK* en del, bl.a. har jag varit hos Peter i Gävle och hos Roosorna i Gagnef (där det i vanlig ordning blev gott att äta, dock fajitas istället för våfflor den här gången, och även årets första semla) och sen blev det en del jobb-, frisör- och pilatesflängande när den här veckan började. Och mer kommer det bli! Jag kommer nämligen åka bort och vara hemifrån i nästan en och en halv vecka (kommer hem en dag mitt i alltihopa innan jag drar vidare). Först blir det en sväng till Skåne för att äntligen få hälsa på min underbara Suss, sen blir det Göteborg igen, den här gången för en begravning, och sista men inte minst ska Jan-E och jag till Prolog för första gången (ett lajvkonvent, som jag förhoppningsvis kommer skriva mer om).

Så, om jag inte är på bloggen den närmaste tiden så vet ni i alla fall vad det är jag pysslar med.

*Away From Keyboard, som man tydligen säger nuförtiden istället för IRL (om det inte är så att jag är väldigt efter och kidsen börjat använda något annat igen).

Dagen i punktform. Typ.

Jaha, här sitter jag nu en stund vid datorn igen. Det har varit en lång dag, men ganska bra har den varit i alla fall. Det jag har hunnit med är:

♥ En massa bilkörning.
♥ Ett par tolkuppdrag (därav punkten ovan).
♥ P3-lyssnande (simultant med första punkten).
♥ Ärenden på noret.
♥ Kramas med min man.
♥ Mat.
Pappas flicka
♥ Att äta majoriteten av bullarna i en påse Gifflar (ja, jag vet, de innehåller allt annat än sjysta grejer...)
♥ Säga hej då till maken.
♥ Snickra på en jobbansökan.
♥ Boka tågbiljetter.
♥ Packa inför översovning hos Peter.
♥ Elda i köksspisen.
♥ Glömma punkten ovan.
♥ Börja om med förrförra punkten.
♥ Läsa bloggar.

Alltså en hel drös högintressanta saker! Det vill säga om man tycker om... öh... Om man... eh... Nä, ok. Inte intressant alls egentligen. Nåja, men det är vad jag har gjort i alla fall. Jag tvivlar på att jag ids klämma fram något mer läsvärt idag faktiskt.

Ha en bra kväll!

Downton Abbey

En TV-serie som jag otippat fastnat för helt totalt är Downton Abbey. Otippat eftersom jag inte brukar vara så mycket för kostymdramer och liknande, men Downton Abbey är bara helt fenomenal! Jag såg den för första gången när vi satt inne hos våra hyresvärdar och kollade på TV. Jag hade hört att folk tyckte att den var bra, så lite nyfiken var jag. Både Jan-E och jag tyckte genast om den, med alla tjusiga kläder och håruppsättningar, vackra miljöer, intrigerna både bland herskapsfolket och tjänstefolket, den engelska sekelskiftskulturen, replikerna som får en att dra på smilbanden mitt i all engelsk korrekthet... ja, allt! Sen tycker jag att det är lite kul att den är placerad i en historisk verklighet, alltså man har inte bara bestämt ett årtionde när det utspelar sig och sedan utspelar den sig där för evigt, utan det börjar 1912 och fortsätter sedan framåt i historien, med händelser förankrade i verkligheten och som dessutom påverkar historien, som t.ex. Titanics isbergsincident och upptakten till första världskriget.

Jag har nu plöjt första säsongen och är grymt sugen på mer (så snälla, inga spoilers, tack!). Inte helt förvånande då, antar jag, att jag helt klart rekommenderar er att se den.

Jag läste förresten att detta är den dyraste brittiska TV-serie som gjorts, med en snittkostnad på 1 miljon pund i timmen att göra. Tja, vad kan jag säga, det märks ju onekligen att de har lagt ner en hel del resurser på den. Men så är den ju också väldigt populär om jag förståt det rätt.

Bildkälla


Word!


Godkänd

Slutinlämningen på kursen blev godkänd! Puh...! Dock är jag på sätt och vis lite besviken på mig själv, för jag tror nog att jag faktiskt kunnat prestera ett VG. Med tanke på tidigare uppgifter (de bedömdes bara på skalan U-G) och den respons de fått tror jag inte att det skulle varit omöjligt för mig att sätta ett VG om inte allt hade varit så kaotiskt den perioden när jag skulle klämma fram en slutinlämning. Eller så är det bara bortförklaringar från min sida... Nåja, nu är alla moment i kursen klara och godkända, så nu kan jag slappna av...

Ända tills det är dags att börja med nästa kurs! Jag är just nu inskriven på en ny kurs för vårterminen, men mer om det någon annan gång. Nu ska jag försöka få upp humöret lite (att jag inte har lärt mig det här med att äta när jag är hungrig...) och ha lite fredag. Trevlig helg!

Pappas flicka

För ett tag sedan köpte Jan-E och jag en TV-serie. Alla två säsonger... Pappas flicka heter den och är en svensk sitcom från 1997-1998. Vi såg den när den gick på TV de åren och köpte den mest för nostalgins skull och vi ser på den lite när vi hinner. Så där hysteriskt rolig är den inte, även om man faktiskt skrattar till lite då och då. Behållingen är nostalgin. Allt som är så där 90-taligt som när man växte upp. Kontanter i plånboken, telefonkort, inredningen, kläderna... Det är nästan så att man känner sig lite gammal när man blir nostalgisk över 90-talet. Hallå, det var ju nyss!

Bildkälla


2011

Januari
Början av årets första månad pråglades av en del världsligt krångel, varken bil, tvättmaskin, hälsa eller avlopp ville som vi ville. Så småningom löste sig det mesta och resten av månaden präglades av flytt. Vi bytte vår lilla etta i Grytnäs mot ett hus i Hjulbäck, vilket inte gjordes i en handvändning, speciellt då vi under en period var utan bil. Men med vänner som ställer upp och hjälper till löser sig det mesta! Det var även månaden då det var riktigt isande kallt, jag började plugga på distans för första gången och Jan-E fick vara med i radio.

Det var ganska snörvligt ett tag...

Det blev dags att packa ihop sitt pick och pack i Grytnäs.

Februari
Februari handlade mycket om att komma i ordning i vårat nya hem; packa upp, köpa möbler, organisera, bo in sig. Det blev bl.a. en tur till Ikea och på hemvägen höll det på att sluta riktigt illa i trafiken och väl hemma fick jag 37,5 kg Billy-bokhylla på tån (de sista spåren har inte försvunnit förrän alldeles nyligen). Vi hade kombinerad inflyttnings- och 25årsfest. Nämnde jag att vi jobbade på att försöka packa upp också?

Jag försökte mig på någon slags frisyr.


Och köpte böcker. Det gick mycket bättre än det där med frisyren.

Mars
I mars blev det ljusare och mildare dagar, jag fortsätter jobba och plugga och vänjer mig vid att bo i hus. Jag börjar sjukgymnastisera min rygg och klippte rak lugg. En hel del jobb, inte fullt lika mycket bloggande.


Jag blev såld på Froosh.


Och visade bloggbesökarna vår hall.

April
Jag saknar västsverige och lullar runt och är sjuk. Dock börjar våren och jag får se den fantastiska föreställningen Påskspelet i Insjön. Jag bakar och ritar, det blir bio och lajvpepp. I slutet på månaden åker jag ner till det efterlängtade västsverige igen.


Ännu en förkylning. Räcker det inte snart?


Lite papper och penna kom glädjande nog till användning.

Maj
Vårblommorna spirar och man kan så småningom börja hänga tvätten ute. Det blev efterlängtat återseende med Malin i Örebro. Det blev fler återseenden, bl.a. med Niclas som kom på besök. Det ledde till ytterligare ett återseende, nämligen Böle med sin vackra natur och underbara utsikt. Det blev många naturbilder där, men även hemma lockade naturen till fotografering. Jag handlade en våldsamt bekväm klänning och en "germinator". Dessutom blev det traditionsenlig medeltidsmarknad i Leksand och även en grymt bra show med The Umbilical Brothers bevittnades.


Det njöts av tårta...


...och vackra solnedgångar.

Juni
I juni blev det bröllop i Skåne, med tillhörande lång och svettig bilresa. Det blev en lite kortare tripp vid Siljans strand, vilket resulterade i en dyblöt Marre, men jag såg också fantastiskt många blixtar under den cykelturen. Som om det inte räckte med resande åkte Jan-E och jag ner till Borås också, dock efter att bilen havererat i Avesta (under boråsresan fick vi dock tag på en ny bil). Det var även månaden då jag inte kunde se mig mätt på den fantastiskt duktiga tjejen som lagt upp klipp på Youtube där hon tolkar låtar. Jag hade dessutom nu själv varit teckenspråkstolk under ett års tid! På midsommar var vi även detta år i Leksand, den här gången tillsammans med Kristna Lajvare. Underbar gemenskap, skratt och allvar, lovsång och lajvsnack. Juni blev med andra ord en händelserik början på sommaren!


Bröllop!


Störtregn och blixtar - inga sura miner för det!
Juli
Den här sommarmånaden inleddes med att vara mattant på ett barnläger i Falun. Intensiva dagar med ont i fötterna. Det hanns dock med en del vila efter det och sedan for jag iväg igen, denna gång till Örebro, innan det blev dags för lite semestervikarierande i butik. Utöver det blev det loppisfyndande, bakning och tvåårsjubileum för vår bröllopsdag. Världen skakades av det hemska som hände på Utöya och jag följde förloppet på nätet med en klump i magen, det hela var så surealistiskt och fasansfullt. Sista veckan i juli blev jag ensam hemma medan Jan-E åkte på ett maffigt, episkt och sjukt bra lajv (Krigshjärta IV). Jag skulle nog ha följt med om jag inte jobbat just då. När det var färdigjobbat åkte jag ner till Borås igen och återförenades där med min man som fick i uppdrag att berätta om lajvet för mig, vilket tog fyra timmar.


Klä dig efter väder.


Klä dig för lajvstrider.

Augusti
Denna sista sommarmånad inleddes med flängande (i ordets posistiva bemärkelse) i västsverige, vi träffade en hel massa folk och njöt av att det var sommar. Dock fick vi öva på tålamodet och Jan-E sina armmuskler, eftersom han blev satt på kryckor. Även den här månaden är jag mattant på ett läger, den här gången på Sjöbo Näs (eller Sjöban som det tydligen kallas nu för tiden). Efter fullgjort uppdrag på lägret åker vi hem till Dalarna, i princip raka vägen till akuten i Mora eftersom Jan-E:s armbåge blivit inflamerad. Jag börjar jobba igen och börjar en ny kurs på distans (Tecknade serier).


Fina gamla Sjöbo Näs!


En av de fina sakerna med sensommaren.

September
I september blev det ett par turer till Göteborg, av helt skilda orsaker. Första gången blev det en träff med Kristna Lajvare igen, andra gången besök på Sahlgrenska. Det plus skolarbete, uppdykandet av en jobbanons och inte minst ett lajv gjorde att det blev en lite hektisk period där i september.


En lite lajvbetonad månad i vissa avseenden.


Lajvare som för tillfället inte lajvar utan sysslar med annat trevligt.
Typ som att umgås och beundra Kalles matbord.

Oktober
Vardagen lunkar på under hösten, jag upptäcker genom pluggandet att jag inte alls ogillar Nina Hemmingsson och jag läser en mycket tankeväckande bok. Mitt i alla vardagsbestyr är det dags att åka till Göteborg för tredje gången den här hösten, den här gången är anledningen giftemål. I övrigt en ganska grubblig och lite nedstämd månad.


Nu nyper frosten tag.


Så då kan man lika gärna sitta inne och plugga. Massor.

November
Även november har en del nedstämdhet och grubbel och slit med skolarbetet, men det finns mycket ljust och positivt också. Att jobba med lådor och ha ont i axlarna hör väl inte till det sistnämnda, men har  varit närvarande under november ändå. Snö, julstämning, påhälsning hos Peter i Gävle, tårtätande hos hyresvärden... sådant hör till trevligheterna dock.


Det händer att penna och papper kommer fram igen.


Många dagar består dock mer av lådor och packande än annat.

December

Årets sista månad, då blev det sista lasset draget vad gäller plugg, äntligen! Det grubblades ännu mer, både angående de kroppsliga idealen men också över tolkyrket (i och med frilansträffen som ägde rum). Sen blev det en del mat och bak, det närmade sig ju trots allt julen! Och när det väl blev jul försvann telefon och internet all världens väg, vilket i och för sig var ganska skönt. Efter att ha firat jul i lugn och ro på tu man hand med Jan-E blev det dags att dra till västsverige för att fortsätta julfirandet där. Det blev ett riktigt meck att försöka åka tåg till Göteborg, stormen Dagmar får skulden för det. Återstående året tillbringades i Göteborg, Borås och Dalsjöfors och 2011 avslutades med traditionell bockbränning.


Till slut kom december, med morotslåda.


Och tomtevinkning.


Snipp, snapp, snut - så var året slut.

Working on it

Nu har jag inte postat så många inlägg här märker jag, men jag sitter åtminstone och pillar med sammanfattningen av 2011. Inte för att jag i praktiken skriver så mycket, men det är allt det här sammanfattandet och uppfräshandet av minnet som tar tid. Jag måste ju säga att det är lite förvirrande när man fördjupat sig i vår- och sommarmånaderna och sedan tittar ut genom fönstret och inser att det utan tvivel fortfarande är vinter och kallt ute. Som när man tittar på en sorts dryck samtidigt som man dricker något helt annat.

Jaja, nu ska jag gå och sova. Tiiidig morgon imorgon och jag är inte van att gå upp tidigt, har ju sovit långa morgnar i stort sett från jul till idag med några få undantag. Så god natt och sov gott, allihopa!

Slutet på tårthistorien

Det där med tårtan då... Igår var jag upp över öronen frustrerad. Till slut bestämde jag mig för att göra en ny tårtbotten. Nä nä, inte tillräckligt med socker hemma... Mer frustration! Nåja, nya tag nästa dag, alltså idag. Jag bilade iväg till närmaste matbutik och inhandlade nödvändigheter. Hem igen och vispa ihop en ny smet, men den här gången hällde jag hela härligheten i en mindre form. Och tadaaa: det blev en bra tårtbotten! För säkerhets skull fick Jan-E skära upp den, mina tårtskärarskills har sina brister och jag ville inte riskera att behöva baka ännu en tårtbotten bara för att jag råkat skära på tok för snett. Så, äntligen ett steg framåt i tårtmakandet! Då var det dags att konstruera själva tårtan. Först ut kom sylten vars konsistens jag varit så skeptisk mot. Visst, den var lite rinnig men den gick att använda som tårtfyllning utan problem.


Sedan spritsade (oh! vad kul det är! Att man inte spritsar saker och ting oftare...!) jag på lite grädde och lade på nästa lager tårtbotten. Dags för vaniljkrämen. Jag provsmakade den först nu. Helt ok, även om jag inte tyckte den smakade särskilt mycket alls, speciellt inte vanilj. Värre kunde det ju varit så jag klagade inte. Jag kletade på krämen och sedan på med locket. På med grädde på hela konkarongen och sedan var det dags att färga marsipanen.

Jag har aldrig färgat marsipan och i receptet stod det inte vilka mängder färg jag skulle använda, så jag chansade lite. Grönt och en gnutta gult, det blev en ganska fin grön färg även om den inte alls liknade prinsesstårtegrönt.


Till slut blev det dags att kavla ut den. Eh, hur gör man det då? Det stod inget om det i receptet, men jag har ju sett Anna kavla ut sugar paste några gånger och då har hon vad jag minns kavlat ut på florsocker. Och det är nog inte så smart att kavla ut något som innehåller rikliga mängder grön, blöt färg på en träbänk. Då tänkte jag att det nog kunde vara smart att kavla ut på en florsockerpudrad plåt.

Jag florsockrar kaveln här, jag har inte glömt att marsipanen fortfarande ligger i bunken om ni troddet det...

Efter några misslyckade försök gav jag upp och bad Jan-E kolla vad det stod i Vår kokbok angående utkavling av marsipan. Mellan två bakplåtspapper? Jaha ja. Det gick ju bra mycket smidigare, speciellt eftersom jag hade en Jan-E som assisterade genom att hålla bakplåtspapprena på plats. Sedan lyckades vi till och med lägga det hela på tårtan utan några missöden. Jag vek ihop "fållen" på sina ställen och började sedan med dekorationerna. Jag hade en klutt marsipan som jag färgade röd, även här med en skvätt gult. Jag har aldrig använt mig av marsipan, så det blev en helt ny erfarenhet att försöka skulptera något att ha som tårtdekoration. Till sist blev det dock två rosor och en liten slinga. Jag blev ganska nöjd över resultatet med tanke på att jag aldrig gjort något sådant förut.

Den ena rosen trillade av under transporten mellan stora skafferiet och köksbänken...

Färgerna är helt autentiska, jag har inte trixat med dem i datorn eller så. Jag gillar helt klart resultatet, ur det rent estetiska perspektivet!

Jan-E gjorde en egen tårta av tårtbottnen jag ratade. Han tyckte att tårt-roulette verkade som en bra idé, så någonstans i allt det göttiga finns en klick wasabi.

Och det viktigaste då? Hur smakade det? Bra! Visst, det var inte den godaste tårta jag ätit (det är svårt att klå vår bröllopstårta), men helt klart god. Jag var nöjd, gästerna var nöjda: bra! Fy vad drygt om den inte varit värd besväret... Det finns en liten bit kvar någonstans, den tänker jag smaska på imorgon.

Så, då har jag provat och jag har klarat det. Check. Men jag kommer nog inte göra några fler prinsesstårtor än på ett tag. Fast nu vet jag å andra sidan hur jag ska respektive inte ska göra, så det blir nog lättare om det blir någon nästa gång.

Och Jan-E:s tårta? Tja, över halva är uppäten, vilket betyder att risken att få wasabin är ganska stor nu. Jag tänker inte smaka, faktiskt...

Det är Jan-E som tagit alla bilderna.

Födelsedagen

Då börjar dagen gå mot ända. Det känns som att det varit en väldigt lång dag, mestadels för att jag varit igång nästan hela tiden. En hel del bakande och fixande, mottagit gratulationer på diverse sett och en härlig kväll i trevligt sällskap. Vi var några stycken som samlade ihop husets olika sittmöbler, stationerade oss i köket och lät oss väl smaka av det som stod till buds. Nu är jag lite sockerstinn (jag var tvungen att kompensera med lite ostskivor med kaviar alldeles nyss...) och det känns som att det skvalpar omkring en hel balja te i mig... Håhåhjaja, det känns ändå bra gott det här. Och jag tycker det är så trevligt efter ett kalas: allt stök och all disk är trevligt stök och trevlig disk och man är mätt och belåten; det infinner sig en lite dåsig belåtenhet då man liksom haft en så angenäm kväll med härligt sällskap. Och jag behöver inte ens gå upp tidigt imorgon, så jag kan fortsätta lulla runt njuta av den här kvällen ett bra tag till. Lyx!

Hurra och sådant där

Idag är jag upptagen med att fylla år, återkommer en annan gång.

(Sista ordet är inte sagt om tårtan är, vi får se hur det hela slutar!)

Men suck...

Nu är jag lite less på det här med tårtmakeriet, det går liksom inte så bra... Efter vaniljkrämen tog jag tag i tårtbotten och marsipan. Mandlarna skulle mixas ihop med florsocker, men se där stötte jag på problem eftersom vår mixer inte är så stor. Jag försökte mixa det hela i omgångar, men det gick inte heller så bra. Till slut tog jag de hederliga gamla händerna till hjälp och knådade ihop det hela. Jag är inte säker, men jag tror att det till slut blev bra. Tårtbottnen däremot fick liksom ingen andra chans... Tydligen är min kakform alldeles för stor, för detta är då sannerligen inte en tårtbotten man kan göra tre lager av, tror knappt man kan få ut två av den. Dessutom är den kladdig i bottnen, trots att jag körde ner en provsticka för att försökra mig om att den inte var just kladdig och ofärdig. Så nu har jag en obrukbar tårtbotten... Till råga på allt tror jag att sylten blev för lös. Gah!


Vaniljkrämsrapport

Nu är jag klar med steg två i mitt tårtbakande: vaniljkrämen. Återstår att se hur den blev... Jag har aldrig gjort en helt egen vaniljkräm förut och när jag provat vaniljsås från grunden har det bara gått åt skogen, så nu har jag ängsligt följt receptet till punkt och pricka och jag håller nu tummarna att resultatet blir bra. Nu tror jag att det får bli ett avbrott i kökspysslandet till förmån för en promenad, man får ju passa på när det fortfarande är så pass ljust ute att man faktiskt ser handen framför sig.


Baka, baka liten kaka

Imorgon fyller jag år, så idag tänker jag baka så det står härliga till! För visst är det en anledning bra som någon att få baka? Huvudplanen är att jag ska baka en prinsesstårta, helt från grunden. Tårtbotten, marsipan, sylt - rubbet! Just i detta nu blev sylten klar, då är det bara allt det andra kvar... Hinner jag ska jag sedan baka lite annat, både sådant som jag av erfarenhet vet är gott men också lite nytt.

Inspiration och recept till tårtan kommer från Söta saker.


Hemma igen

Igår kväll kom vi hem, utan att ha behövt genomleva några tågmissöden på vägen upp. Men med eller utan krångel - att åka tåg i sju timmar är inte upplivande alla gånger! Så vi var lite trötta när vi väl klev in genom dörren hemma i Hjulbäck (eller Julbäck, som man man kan kalla det den här tiden på året). Vi avnjöt lite komma-hem-efter-lovet-pizza tillsammans med Ivar som hämtat oss på stationen, sen kröp jag ner i sängen medan resterande två individer LAN:ade.

Idag har jag jobbat kl.10-18 och med andra ord inte hunnit vara hemma så mycket, men när jag väl kom hem på kvällskvisten var det ljuvligt att få sitta och äta med Jan-E och titta på lite Frasier, packa upp, dammsuga en skvätt, sortera in mina ProMarkers i mitt nya, fina fodral och gå runt och småplocka i största allmänhet medan jag då och då slänger in en vedpinne i köksspisen; gått runt och kännt mig som hemma helt enkelt. Tro mig, jag uppskattar helt och fullt att få åka runt i västsverige (ok, huvudsakligen Borås...) och träffa en massa sköna människor, men det är inte fy skam att få komma hem till sitt efter drygt en vecka på vift. Ja, jag är ganska hemmakär, det medger jag... Och nu ska jag ännu en gång få krypa ner i min egna säng, oh joy! God natt på er!

Ungefär så här glad är jag över att få vara hemma igen.


Tomtevinkningen

Jag nämnde nog inte det i år (eller vänta nu, nu är det nytt år, så ifjol menar jag), men det var precis som förra säsongen tomtevinkning i Gagnef dagen innan julafton. Detta var Jan-E:s och mitt andra år som vinkande tomtar. Även om vi inte stod där så värst länge (jag var inte helt kurerad från min förkylning och vi hade en del hemma vi ville baka) så hann vi uppleva en hel del glada människor som vinkade tillbaka, tutade och såg allmänt glada ut.


Till skillnad från förra gången var det hyfsat milt väder och knappt någon snö. Men det var inget hinder! Siffran jag hörde var att vi var 30 pers (i alla fall när Jan-E och jag var där). I år kom dessutom lokalnyheterna på TV4 och gjorde ett litet inslag. Även tidningen var där en sväng.

Detta var tydligen tolfte året som tomtevinkningen i Gagnef genomfördes och jag hoppas helt klart på fler gånger! Och alla är välkomna, så haka gärna på nästa jul och sprid lite julglädje till dem i trafiken!

Kvällssvammel

Så där ja, ännu ett bastubad avklarat. Jag känner mig bra mycket fräschare än efter en vanlig, tråkig dusch. Ah...! För tillfället är jag i mitt föräldrahem igen, som ni kanske gissat. Imorgon blir det svärmor och dagen efter det far vi hem till Leksand igen. Tänk vad tiden går fort! Väl hemma ska jag nog försöka knåpa ihop någon slags summering över året som gått, känns inte som någon större idé att sitta utan egen dator och göra det. Under tiden kan ni ju läsa Lady Dahmer eller kanske Tidstjuven. På tal om det borde jag göra en rejäl uppdatering av min länklista... Nåja. Ha en bra kväll (eller morgon/förmiddag/eftermiddag/natt beroende på när du läser det här)! Och Gott Nytt År önskar jag er också!

RSS 2.0