Bibliotekshäng

Jag går rakt på sak: om ni är i närheten av Leksand det här höstlovet kan ni slinka in på det fantastiska biblioteket. Man kan hänga där i största allmänhet, men lite mer i synnerhet så är det högläsning ur Harry Potter och de vises sten måndag till fredag mellan klockan tio och klockan elva.
 
Vanligtvis är det någon ur personalen som läser, men igår och idag var det ett par gästläsare där, nämligen Jan-E och jag! Jag var inte direkt pepp på idén från början, men sedan tänkte jag: varför inte? Man kan ju prova på! Jag såg nu också att vi råkat hamna på Instagram båda två.
 
Bildkälla
 
 
 
Jag har sagt det förr och jag säger det igen: bibliotek är bra grejer! Det är ett av ställena jag helst hänger på i Leksand, vare sig jag är inne med Jan-E och/eller Lea, eller bara är för mig själv. Jag är lite dålig på att hänga med i vad som händer på biblioteket (de har ju en massa aktiviteter för jämnan!), men det kan vara värt att kika i programmet ibland. Jag ska exempelvis gå på Afternoon Read igen om några veckor. Kan varmt rekommenderas! Jag var på en sådan tillställning ganska nyss och förutom högläsning av en novell (skriven av senaste nobelpristagaren) var det te och kex med goda ostar som gällde. Jan-E och jag sänkte ju medelåldern en hel del tror jag, men det var mest trevligt att de andra var lite äldre tycker jag. Man umgås ju så sällan över generationsgränserna...
 
Äh, nog babblat. Summa sumarum: gå till biblioteket!

Julklappstips

Vad fam Grenlund önskar sig i julklapp: broderad tavla med lösenordet till husets wifi, så att den kan hängas på väggen och beskådas av diverse gäster (så att de slipper krångla fram modemet och försöka uttyda den lilla - men långa! - raddan siffror och bokstäver på baksidan).
 
Det var Jan-E som kom på den briljanta och söta idén och jag tycker att det vore alldeles förträffligt modernt och gammeldags på samma gång om man hade en liten korsstygnstavla med wifi-lösenordet på! Någon som gillar att brodera, upp med en hand!

Illustrationsteckning - Uppgift 1

Jag går ju som sagt en distanskurs just nu, i illustrationsteckning. Vi är inne på vår andra uppgift (av sex), så det känns som att jag börjat komma in i det hela. Jag skrev ju förut att jag kanske slänger upp resultatet från första uppgiften, så jag gör det. Jag vet inte om ni minns, men vi skulle göra en illustration till ett band. I uppgiften ingick att det illustrationen var tänkt att hamna på bandets hemsida. Bandet ifråga är Phosphorescent, vars musik gick varm i högtalare och hörlurar under uppgiftens gång. Nedan den första låten jag hörde. Jag gillar musikvideon skarpt och själva låten satte sig så klart på hjärnan efter otalig genomlyssningar.
 
 
Jag lyssnade även gång på gång på deras nyaste skiva:
 
 
Jag googlade bandet och frontfiguren, besökte hemsida, bildgooglade, lyssnade, lyssnade, lyssnade, läste biografier och recensioner, tittade på musikvideor och lyssnade. Det var nyckelord, början på skisser, ratade idéer... Jag blev trött och frustrerad. Hur svårt kunde det vara? Jag trodde flera gånger att jag hade något bra på gång, men icke... Men till slut fick jag en idé som jag genomförde och blev relativt nöjd med.
 
Sedan var det dags för oss deltagare att kommentera varandras bilder. Det var jättekul att se vad de andra gjort! Även om illustrationerna var ganska olika förmedlade de i stort sett samma känsla tycker jag. Det kommeterades och peppades, jättekul! Efter det var det dags för eventuella ändringar innan det var slutinlämning till läraren. Jag körde en till omgång i Photoshop och mjukade upp färg och ljus lite för att få illustrationen mer i synk med stämning i musiken. Sen inlämning och till slut kommentarer från läraren. Och jag överlevde! Puh... Och kul var det dessutom!
 
Så här kommer då den slutliga versionen av min illustration. (Hela bilden ingår, inte bara teckningen.) Klicka på bilden så ser ni den i stort format (den gör sig bättre så än anpassad i blogg-ramarna).
 

Många mil i bil

Idag har jag kört och kört och kört och kört och kört och... Ja, ni fattar. Jag har kört kopiösa mängder! Egentligen hade jag räknat med att vara hemma idag, men imorse fick jag ett sms med en förfrågan om att ta ett par timmars uppdrag långt bort. Tja, jobb är jobb och ska man frilansa som tolk lär man vara flexibel, så det var bara att pallra sig iväg. Så idag har jag kört sju (7) timmar (!!) och jobbat typ en halvtimme. 49 mil väg har jag avverkat. Mer än om jag skulle åkt ner till Borås! Fatta vad mör i kroppen jag var när jag satt i bilen och "bara" hade en timmes körning kvar... Man kan bli knäckt av mindre! Nä, nu ska jag sluta klaga och gå och lägga mig istället, så kanske jag hinner panikstäda lite imorgon, för då kommer svärmor med sin andra hälft. Må hända dyker det upp några Jehovas vittnen också. Men det är en annan historia, läggdags var det ja...

 

P.S. Jag tycker inte om att köra bil...

 

 

 

Latheten? Eller insikten om att man behöver andas ibland?

Lördag. Regn ute. Eld i vedspisen. Inga inbokade jobb idag. Familjen tillsammans.
 
Värre kan man ju ha det! Visst, det finns en massa borden som jag skulle kunna ta itu med nu när jag faktiskt är hemma en hel dag, men näe! Jag tänker faktiskt bara ha en helt ledig hemmadag idag, tänker inte vara det minsta duktig eller huslig eller pluggig eller produktiv eller effektiv... Så det så!
 
Så här kan det se ut i ett kök hemma hos familjen Grenlund. Ett snabbt foto med mobilkameran, jag säger ju att ambitionsnivån är låg idag!
 

RSS 2.0