Två dagars dagens

 
Tänkte lägga upp den här redan igår, men bilden strulade jättemycket, så det bidde inget av det. Ingen större förlust dock, dessutom kan jag återanvända den idag eftersom jag ju hade samma kläder även idag. (Variation, vad ska man med det till?)
 
Det har då sannerligen varit skönt med helg! Det är välbehövligt när man jobbar och kör bil en massa och inte får sova så bra på nätterna. En viss unge har haft lite svårt att sova på ett lugnt och sansat sätt sista delen på nätterna... Inte för att jag fått sova så mycket mer nu på helgen, men jag slipper de oändligt många pendlingstimmarna i alla fall. För att köra bil gör mig sliten och trött, riktigt rejält. Sen hjälper det ju inte att jobbdagarna har varit långa. Dock är det ju som sagt kul att få jobba igen och den här veckan har det dessutom varit frilansträff för oss teckenspråkstolkar i Dalarna, en riktigt bra träff dessutom.
 
I torsdags kom jag iväg på mitt andra Friskis & Svettis-pass för den här terminen. Jag behöver verkligen träna och om det krävs att jag gör det i grupp så får det vara så, även om jag fortfarande tycker att det är fånigt att ta bilen till träningen. Den bästa träningen är den som blir av! Dock är det bara en tid i veckan (av typ 6-7 pass eller hur det nu är!) som funkar för den här familjen, så det blir ju lite lite och missar man en gång blir det långt mellan träningstillfällena. Men bättre lite än inget: jag behöver verkligen få igång kroppen mer om jag ska orka den här vardagen och dessutom må bra. Vi börjar så här och ser sen vad nästa steg blir.
 
 
 

Pluggeliplugg

Jo, den där kursen då, som jag skrev om i förra inlägget... Den har börjat och jag är mitt uppe i första uppgiften och jag sliter mitt hår och undrar vad jag gett mig in på. Samtidigt är det väldigt spännande! Jag går nämligen en distanskurs som heter Illustartionsteckning, ojoj! Den är på tio veckor och vi kommer få sex olika uppgifter som vi ska lämna in och få kommenterade av både läraren men också av våra kurskamrater.
 
Jag är som sagt mitt uppe i den första uppgiften och det är sannerligen inte lätt! Just nu är det en websideillustration vi ska producera, men inte vilken illustration som helt: det ska vara till ett band (fast inte på riktigt då) och således återge känslan i deras musik. Det är mycket, mycket svårare än vad jag trodde att det skulle vara! Jag har ju illustrerat musik förut, men då bara för min egen skull och med de associationer jag personligen fått och sedan spunnit vidare på. Nu är det tänkt att det här ska kunna representera bandet och deras musik. Hade det bara varit en låt skulle det varit lättare. Dock har jag en idé jag skissat på som skulle kunna bli bra, men det är ju inte alls säkert. Imorgon ska jag försöka genomföra den och jag håller verkligen tummarna för att det ska bli bra! Det blir inte bara tecknande, utan lite foto också. Slänger eventuellt upp det här på bloggen sedan, vi får se. Jag är så sjukt nyfiken på vad de andra kommer att lägga upp sen! Och vad man kommer få för kommentarer och konstruktiv kritik.
 
Som sagt, jag undrar ju lite vad jag gett mig in på... Jag kan ju inte sådant här! Gestalta på papper något som någon annan vill förmedla; jag kan ju knappt gestalta det jag själv vill ha fram! Och jag kan inte fylla ut en bild, och-... Jag känner mig så underkvalificerad att gå den här kursen. Dessutom kostar den en bra slant, så man vill ju liksom inte misslyckas. Dock är vår fantastiska lärare väldigt mån om att vi ska ha kul och inte känna någon prestationsångest, så det känns ju som en lättnad faktiskt.
 
Så, för att summera känslorna för kursen än så länge: lite skräckblandad förtjusning, läskigt men spännande.
 
 

Resultatet

Som sagt, jag skulle ju fixa lite med ett bord. Så här blev det! En provisorisk och enkel liten rithörna. Både för nytta och nöje. Det är nämligen så att jag ska gå en kurs i höst! Mer om det någon annan gång, när inte sängen ropar mitt namn så ihärdigt... Ville bara visa mitt lilla ställe som jag är så glad över, i all dess enkelhet.

Bordet fyndades på kyrkans loppis och så slipade och lackade jag skivan. Ser fram emot att börja använda det!

Ja, det är alltså "gästrummet" (en mer korrekt benämning skulle väl vara "lådrummet") det står i. Vi har ju bara bott här i två och ett halvt år, det tar tid att packa upp! Hrm...

Men usch...

...vad seg jag är på att uppdatera här nu! Jag har väl mina skäl (jobb, barn, städning, slipa och lacka bord, träffa vänner osv), men det är ju lite trist när det blir så glest mellan inläggen här. Och inte blir det så mycket bättre ikväll, för egentligen borde jag inte sitta här, utan istället borde jag sitta på övervåningen och skruva ihop ett bord och göra i ordning lite vid det. Jag ska verkligen försöka skriva lite mer framöver! Jag vill ju det, ju :)

God morgon

 
 

RSS 2.0