Funderingar vid frukostbordet

Jag förstår inte riktigt varför, men ofta när jag bor någon annanstans än hemma äter jag verkligen skräpig mat. Mat som jag nästan aldrig skulle äta hemma, som tex min frukost idag. Jag har köpt sötad yoghurt, vitt bröd och en tubost. Jag säger inte att de som äter en sådan här frukost på daglig basis gör fel, det är bara det att jag själv försöker avstå från tex socker och vitt bröd de gånger jag lika gärna kan äta något annat. (Sen att jag kan häva i mig en massa sötsaker ändå, det är en annan femma ;) ).
 
 
Igår bestod min frukost av - wait for it! - banan och choklad. Punkt. 

Hej, Uppsala!

En liten uppdatering kan ju vara på sin plats: jag är i Uppsala för tillfället. Jag inledde med ett par dagars kompisträff i Linköping med Anna, Henke och Malin (tumme upp!), sov över hos Malin i Örebro och anlände igår hit till Uppsala och började besöket med lite jobb. Det är huvudsakligen därför jag är här: jobb. Fast jag vet inte hur mycket eller lite det blir, det får vi se. Resten av tiden... tja, jag har semester helt enkelt.
 
Idag hade jag inga uppdrag, så då har jag bl.a. besökt tolkcentralen för att få mig ett ansikte på samordningen (som ju är de jag har kontakt med). Jag fick också heja på mina gamla handledare som jag hade under min prova på-praktik i Uppsala för drygt fem år sen. I övrigt har jag uträttat lite småärenden, tex hittade jag The English Shop där de hade Toffee Crisp, som Jan-E är jätteförtjust i - viktiga grejer!
 
Nu ska jag ta och sova, så får vi se vad som händer imorgon.

En vardag

Idag blev det sovmorgon, eftersom ingen av oss hade några tider att passa. Det var skönt att få sova lite längre än vanligt, eftersom Lea varit vaken en del under natten/tidigt imorse. Efter frukost satt Jan-E och pluggade en stund medan jag stökade lite i köket och Lea stökade i största allämhet. Jag kom ut på en promenad efter ett tag - skönt! Det är så tyst och mjukt ute nu med all snö, det inbjuder verkligen till fundering när man är ute och går. När jag kom hem skördade jag lite inkommen post. Det var inte mycket idag, dock ett paket till mig. Det visade sig vara en vinst i en tävling jag varit med i. Jag var en av dem som fick nattplagg från Polarn o Pyret, inte illa! En pyjamas till Lea och ett hellångt nattlinne till mig.
 
Lea blev överförtjust i sin pyjamas och ville genast prova den. Det randiga under henne är mitt nattlinne.
 
Sen var det dags för mat; fläsk, potatis, löksås och broccoli den här gången. Efter det stack Lea och Jan-E ut ett tag, bl.a. för att titta på lamm (grannens tackor lammar tidigt...), medan jag kom iväg på första träningspasset på länge. När jag kom hem - efter att först ha bastat, så härligt! - satte jag mig vid datorn och klurade på resvägar till Örebro, Linköping och Uppsala, jag ska nämligen iväg och fara om ett par veckor. Nu har jag precis nattat färdigt Lea. Dags för någon liten matbit och sen får vi se vad kvällen har att erbjuda - något lugnt skulle jag gissa på.

2014

Vi har redan kommit en bit in på det nya året, men här kommer min årssammanfattning av 2014, månad för månad. Vissa månader har det inte hänt så mycket utöver det vanlig, ser lite trist ut, men det är väl så de gånger livet består av mycket vardag. Kanske inte så spännande läsning, men jag tycker om att ha det för egen del om inte annat.
 
Januari
Som vanligt är halva januari ingen fantastisk jobbmånad, men sedan rullar det igång. Vi börjar kika på förskola till Lea.
 
Februari
Jag anmäler mig till donationsregistret.
 
Mars
Jag går på teater och ser starka När vinterns stjärnor lyser här. Det blir semmeldag och jag gör en stats semlor helt från grunden på 2 timmar och 20 minuter. Jag ger blod och senare får jag ett sms där de berättade att mitt blod kommit till användning, det känns bra.
 
April
Vi fortsätter att kika på förskolor eftersom det tydligen inte gick att få plats på de tre förskolor vi valt. Sen visar det sig att det visst råkar finnas en plats på vårat förstahandsväl ändå. Vi går på den fantastiska Påskmusikalen - utan barn!
 
Maj
Jag börjar ett nytt jobb som personlig assistent vid sidan av tolkeriet. I slutet på maj har vi månadens höjdpunkt: Leksands medeltidsmarknad! Då huserar vi en massa folk och har en stor grillkväll. Det är en intensiv och trivsam helg tillsammans med en massa underbara människor!
 
Juni
Jag åker på mitt enda lajv för året. Det är ett bra lajv, även om jag själv inte är i högform. Min favoritscen utspelar sig mitt i natten ute i skogen - det är en del adrenalin i omlopp under en stund... Inte så mycket jobb, sommaren har ju börjat. Vi åker ner till västsverige och Jan-E börjar sitt sommarjobb i Göteborg.
 
Juli
Jag är föräldraledig och hänger med Lea på heltid medan Jan-E jobbar på hela juli. Dock hinner vi gå på Borås djurpark. på medeltidsdag på Hofsnäs och träffa lite vänner. Dessutom firar Jan-E och jag att vi varit gifta i fem år och ihop i tio - det blir parkpicknick med vänner! Jan-E:s jobbande får dock ett snöpligt slut: han får körtelfeber och blir inlagd på sjukhuset.
 
Augusti
Vi åker hem till Leksand och jag börjar jobba lite smått igen. Jan-E börjar plugga till lärare, samtidigt som han dessutom jobbar som lärare. Lea i sin tur börjar förskolan.
 
September
September rullar på med jobb, förskola, bilbesiktning... Mycket politik blir det, eftersom det ju är val den fjortonde september. Det blir regeringsskifte, men allt förmörkas av SD:s stora framgångar. I frustration går vi med i ett parti.
 
Oktober
Våran lilla unge är visst inte så liten längre: den elfte fyller hon hela två år! Jan-E är i Karlstad på dissektionshelg, samtidigt blir jag ju så klart överhopad av jobb. Mamma och pappa kommer och underlättar situationen lite.
 
November
Jag åker till Linköping och har det gött hos Anna och Stefan. Nu är det Jan-E:s tur att åka på lajv och som genom ett trollslag är det massor med jobb den helgen... Innan månaden är slut hinner vi med lite julmarknad.
 
December
Vi gör våra sista tappra jobbinsatser för året, och rätt som det är är det dags att åka till Linköping för julfirande. Sen drar vi till boråstrakten, träffar familj och insjuknar i magsjuka, hurra! Året avslutas inte med traditionsenlig bockbränning för våran del, utan en mycket stillsam hemmakväll med How I met your mother och en bytta Ben & Jerry's.

2015

Vi den här tiden för ett år sedan satt jag och skrev ner mina funderingar inför 2014. Så här med facit i hand kan jag ju säga att mina föresatser inte gick så bra. Fortfarande en hel del framtidsfunderingar (i princip samma som för ett år sedan) och det har inte blivit så mycket mer lajvande eller kreativt skapande. Jättetråkigt, men jag vet också vad det beror på: jobb. Tyvärr ett nödvändigt ont; även om jag tycker mycket om mitt jobb så skulle jag vilja ha möjligheten att jobba mindre, vilket inte är möjligt just nu. Just nu är det som det är, och det får helt enkelt vara så. Jag är ju oerhört glad att jag faktiskt kan jobba med det jag verkligen vill!
 
Och vad har jag för förhoppningar för mitt 2015? Jag tar med mig det som fanns även ifjol:
 
  • Jag funderar och grubblar och önskar att jag skulle komma fram till något, det hade varit väldigt skönt.
  • Mer kreativt skapande! Jag mår bra av det helt enkelt, och jag vill verkligen inte tappa allt det.
  • Mer lajv! Se ovan. Det är verkligen en hobby som ger så mycket! Jag får hantverka, jag får spännande och intressanta upplevelser, jag får lära känna nya människor...
  • Stärka upp min kropp. Jag är just nu i mitt livs sämsta form. Jättetråkigt och verkligen synd. Jag vill försöka ändra på det! Återigen: något jag skulle må bra av.
Utöver det ska jag prova lite nytt på jobbfronten också, det ska bli spännande! Men mer om det någon annan gång...
 
Vad har ni för förhoppningar för 2015?
 
Ja, en liten selfie i dålig kvalitet!

RSS 2.0