Sommarmorgon

Jag försöker vänja mig vid att jag nu är ledig i över en månad, kan inte jobba ens om jag skulle vilja! Det är dock lite svårt att komma in i ledighetslunken och få semesterfeeling. Det här är visserligen bara min tredje dag som ledig, så jag har ju ett tag på mig...
 
Idag ska vi iallafall till Kolmården. Spännande! Men just precis nu ligger hela familjen i ett vardagsrum med otrolig takhöjd och utanför fönstret vajar trädgrenar med solljuset silandes genom lövverket.
 
 

Morgonstund

Här sitter jag vid köksbordet och försöker vakna. Det känns alltid lite märkligt när man sovit en hel natt med kläderna på och utan att ha borstat tänderna. Jag somnade nämligen på soffan igår kväll ("Jag vill bara vila 5-10 minuter..."), och ja, sen blev det som det blev.
 
Imorse vaknade jag av väckarklockan halv sex, woop woop! Jag ska nämligen iväg och jobba nu på morgonkvisten, sista uppdraget innan ledigheten börjar. Sen blir det som sagt packning och städning för hela slanten när jag kommer hem!
 
(Här hade jag tänkt ha med en bild jag tog på utsikten från köksfönstret, men kameran och datorn verkar inte vilja samarbeta med varandra idag.)

Sommar, sommar!

Vilken midsommar vi har haft! Huset fullt med folk hela tiden, en massa god mat, kära återseenden, knott, Gropen, Rättviksglass... Jag kan sannerligen inte klaga! Nu har dock alla åkt, så nu är det förunderligt lugnt och tyst här hemma. Vi njuter av riktigt ordentligt sommarväder (ok, jag retirerade inomhus, det blev lite väl varmt efter ett tag...) och bara slappar just nu. Andas ut lite. Snart är det dags att börja packa och städa för vår egen avfärd, som blir på tisdag. Vi kommer att ta god tid på oss på nervägen till västsverige och kommer nog inte komma fram förrän i slutet på veckan. Sen kommer vi faktiskt inte hem förrän i augusti. Och som en himla massa grädde på det goda moset: vi kommer vara helt lediga! Visst, det kommer att sätta sina spår i hushållskassan, men vi har sparat, fått skatteåterbäring och helt enkelt kommit fram till att vi verkligen skulle må bra av det! Åh, jag är så pepp på en massa sommarledighet med familjen, träffa släkt och vänner, äta ohemula mängder glass, återse Finland och bara njuta! 

Två saker

1. Jan-E hälsar.
 
2. Jag tycker att den här after sun-lotionen luktar jättegott! (Det är inte jag själv som har smetat på det på lite väl solexponerad hud, utan just nämnda Jan-E som har sovit i gassande solsken och fått en lite väl röd ton...)
 
 
 
 

Sommarplanerna

Sommarplaneringen är i full gång! I år blir det lite speciellt, vi ska nämligen befinna oss i västsverige i ca en månad och tre av veckorna ska vi vara husvakter och kommer således att ha ett "eget" ställe att husera i. Vi har stora förhoppningar om att slippa hoppa runt på olika besök och istället kunna bjuda folk till där vi kommer att vara. Vi kommer dock påbörja ledigheten med en väldigt långsam tur neråt landet med diverse stopp, så det kommer ta några dagar. Sen är vi som sagt i västsverige ett tag och efter det ska vi en sväng till Finland. Förr om åren var jag ju där var och varannan sommar, men nu var det över tio år sen sist! Ja, om man inte räknar med den där väldigt höstiga helsingforskryssningen Jan-E och jag gjorde för många åre sen. Därefter åker vi hem och vänder innan vi ska iväg på ett bröllop. Och innan allt det här ska göras ska det planeras resvägar, bokas båtbiljetter, ordna med diverse prylar som skulle vara bra att ha med sig och lite annat smått och gott. Men, oh!, vad jag ser fram emot lite långledigt med familjen! Visst, jag har ju inte lyxen att få betald semester, men med lite sparade slantar och en trevlig skatteåterbäring ska det inte gå någon nöd på oss. Att bara få vara ledig, det längtar jag verkligen efter nu! Och att få äta tapas på Babbel.
 
P.S. Är det någon i sydligare trakter som vill passa på att ses nu i sommar, hojta till!

RSS 2.0