Tomtevinkning

Idag var en vacker dag. Kallt och klart. Denna vackra dag, dagen före julafton, hade vi blivit medbjudna att delta i en tomtevinkning i Gagnef.


Vackert! Bilden är tagen hemma hos oss, med kass
mobilkamera.

Men vad är en tomtevinkning? kan man ju undra. Det är ett antal människor i tomteluva (och gärna något annat rött också) som står på en åker vid riksväg 70 i Gagnef, där de vinkar åt förbipasserande. Dessutom i ett kallt och vackert landskap, dock med lukten från ladugården i näsborrarna... ;)


Här är solen - i motsats till föregående bild -
på väg ner.
Och vi befinner oss i Gagnef dessutom.

Det kanske inte låter så vansinnigt spännande med tomtevinkning, men det var riktigt trevligt. Jag har inte sett så många bilister se så glada ut, vinka och tuta på så kort tid! Det var faktiskt ett par som svängde av från vägen, kom fram till oss och överlämnade en julklapp, för varje år stod tomtevinkarna där när de två  bilåkarna skulle till Tällberg på jul.


En glad tomtevinkare!

Men bra kallt var det... Även om vi pälsat på oss ordentligt och peppat med våfflor hos Erik och Erica. Lite exercis fick vi dock när det kom bussar: då gjorde vi en kollektiv rusning framåt mot vägen och gjorde vågen när bussen körde förbi.


En bunt vinkare in action. Den högraste personen i röd
mössa är självaste Erica :)

Nog var detta en trevlig tillställning må jag säga! Det kändes faktiskt väldigt juligt, det kändes som att vi spred en del leenden där i jultrafiken. Och inte kostade det oss något heller. Det hela var liksom bara väldigt trevligt och... juligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0