Hallonmums
Igår var jag ute i skogen, i jakt på vilda hallon. Det blev, efter mycket hårt slit, inte mycket mer än en liter. Även Jan-E plockade lite på annat håll... Vi beslutade att göra sylt på vår fångst. Och det var ju inte så grymt svårt. Här kommer receptet vi följde.
Hallonsylt
2 liter hallon
1 kg syltsocker
1. Rensa och skölj bären.
2. Lägg hallonen och sockret i en gryta och koka under omrörning i 2 minuter.
3. Skumma. Låt stå i 10 minuter.
4. Häll upp i varma, väl rengjorde burkar. Förvara kallt.
Japp, lätt som en plätt! Receptet hittade jag på dansukker, där man också kan skriva ut tjusiga etiketter. Så, ut och ta vara på bär och frukter! Det är inte svårt att göra sin egen saft eller sylt, och det är dessutom mycket godare än den man köper. Visst, man får jobba lite mer för det, men det är det värt.
Hallonsylt
2 liter hallon
1 kg syltsocker
1. Rensa och skölj bären.
2. Lägg hallonen och sockret i en gryta och koka under omrörning i 2 minuter.
3. Skumma. Låt stå i 10 minuter.
4. Häll upp i varma, väl rengjorde burkar. Förvara kallt.
Japp, lätt som en plätt! Receptet hittade jag på dansukker, där man också kan skriva ut tjusiga etiketter. Så, ut och ta vara på bär och frukter! Det är inte svårt att göra sin egen saft eller sylt, och det är dessutom mycket godare än den man köper. Visst, man får jobba lite mer för det, men det är det värt.
Kommentarer
Postat av: E-K
Hallå?
Trackback