Bye bye, Jönköping

Ja, då var det slut då. Bjöd TC och hörselhab på fika och ett kort, hade avslutningsuppföljning/-samtal med mina handledare och sedan en god avslutningslunch. Det var det. Nu sitter jag på boendet och väntar på att min far ska komma hit och hämta mig. Så, på måndag är jag tillbaka i skolbänken igen då. Känns lite skumt...

The end is coming

Snart är den slut, min praktik. Bara två dagar kvar! Hjälp... Tiden går ju som bekant fort, även om det känns som att jag varit här i Jönköping jättelänge. Det kommer kännas konstigt att sätta sig i skolbänken igen, nu när man varit ute i verkligheten och fått in den vanan. Jag kommer helt klart att sakna att vara på praktik här!

Nåja, ingen idé att gräma sig i förväg. Nu är det packning som gäller!

Lördagskonsumerande och pennglädje

Idag har dagen varit helt min egen. Jag har sovit så länge jag velat (eller nja, jag sov så länge jag kunde...), tagit allt i lungt tempo, gått på stan, äntligen gått på John Bauers museum(!), kikat inne på Nya musik och en annan trevlig butik som jag råkade hitta. Jag hade all tid i världen och jag unnade mig att köpa massor (i mina mått mätt) av trevliga saker. Sedan har jag lagat mat och tittat på CSI, lyssnat på lite ny musik och faktiskt suttit och ritat för första gången på länge. Har haft en idé i huvudet som jag länge velat förverkliga och det passade utmärkt bra ihop med dagens inköp faktiskt. Så vad är dagens inköp? Jo, som följande...1. Skivan "Folkmusik i frack II" med Junekvintetten. Jag lyssnar ju bara på samma saker hela tiden i folkmusikväg, så "lite förnyelse!" tänkte jag och köpte skivan.

2. Promarkers, en typ av pennor jag i flera år velat testa, men det har aldrig blivit av, för billiga är de inte...

3. Till mina promarkers behövde jag en särskild typ av papper, så det köpte jag också.

4. "Travel II" med Future of Forestry. Jag ville prova något nytt.

5. Teckningspenna med tunn spets (0.1), till konturer o.dyl. när jag använder mina promarkers. Jag har en liten hög sådana pennor hemma, men ingen här, och jag ville ju kunna börja använda mina promarkers på en gång!

6. Bauer, en bok om John Bauer och hans konst. Ögongodis! Och säkerligen en hel del läsvärt.

7. En nyproducerad tändsticksask med gammalt motiv.

8. Vykort. Två verk av Bauer: Trollörten och Prinsessan Tuvstarr.


Kort och gott en massa trevligheter ^^

På 4:an skrev jag ju att jag köpte den för att jag ville prova något nytt. Min taktik när jag ska prova något nytt i musikväg: gå efter utseendet! Hittar jag något skivfodral som tilltalar mig går jag till steg två och lyssnar på skivan. Kanske en lite dum taktik, jag missar nog en hel del. Men någonstans måste man ju sålla, man kan ju inte provlyssna på allt! Men det hela resulterade i alla fall i att jag nu äger en ny skiva som både är trevlig att lyssna på och se på (och lite inspirerad blir jag att försöka på mig på något sådant själv också).


Riktigt snyggt tycker jag!
(Bilden hämtad från nyamusik.se)

Fredag någon?

Idag är en sådan dag som man ska ta det lungt och umgås, softa med folk man gillar (läs: det är fredag). Och vad gör jag? Jo, jag sitter på mitt lilla internatrum, alldeles ensam. Fail. Jag får helt enkelt blicka framåt, mot nästa helg. Då ska jag hem! Hem, hem till min man och min säng och min skeva lägenhet. Och en liten bonus på det: mor & far kommer, för de ska åka upp tillsammans med mig och en tung symaskin. Då ska vi har fredagsmysande så det står härliga till!

En annan sak... Imorgon blir det av: John Bauers museum! Nu måtte väl min plan gå i lås? Nu har jag försökt komma iväg i tre veckor, det måste väl bli av nu? Eller så går jag väl och bryter benet på väg dit eller så måste de stänga för renovering eller så...

Bauerbrist och hemlängtan

Nej, inte har det blivit något besök på John Bauers museum. Fortfarande! Men jag håller tummarna för helgen, som ska spenderas i Jönköping. Där emot har jag fått besök. En av mina klassföreståndare var här för att träffa mig och mina handledare. Det blev en trevlig och givande lunch.

Nu har lajvplaneringen tagit lite fart också. Fått rollförslag, haft ett inofficiellt möte med Niclas och dragit processen vidare i mitt huvud. Ser fram emot att få lite tyg i händerna också, få vara lite kreativ. Egentligen behöver jag väl inte nödvändigtvis sy något nytt till det här lajvet, men det är ju väldans trevligt att få pyssla lite.

Annars rullar väl praktiken på. Trivs väldigt fint på tolkcentralen och får åka på en massa intressanta/roliga/utmanande uppdrag. Bra handledare har jag också! Men jag måste nog bli lite duktigare på att lyssna på allt de säger, inte bara på kommentarerna gällande det som kan göras bättre... :P Ja, bra praktik alltså. Förutom att jag börjar få hemlängtan. Förra gången klarade jag mina fyra veckor utan några större problem, men den här gången blev visst inte lika lätt på den fronten. Nåja, nästa vecka åker jag ju faktiskt hem.

Fredagsnöje

Ledigt! Då hade jag tänkt mig att äntligen gå på John Bauers museum och kanske hinna med något annat trevligt  att göra innan det är dags att åka till Borås. Och en härlig sovmorgon innan det skulle ju inte suttit fel! Men varför sova eller titta på trevlig konst eller rent av fika på något mysigt konditori när man kan gå upp tidigt för att åka till  tandläkaren i Dalsjöfors?

Och så tar vi helg

Så, då har min helg börjat! Ganska skönt faktiskt. Jag tycker det är jättekul att ha praktik, men jag behöver ladda batterierna lite för att orka med... Ja, så nu är jag tvångsledig, jag får inga uppdrag - hur bra de än må vara! - fredag-söndag. Så nu blir det till att vila och tänka på annat. Det är väl behövligt att fylla sin hjärna med lite annat när man till och med drömmer om praktiken, kan man ju tycka.

Tjuvlyssnat

För några dagar sedan var jag på H&M och provade lite kläder. Samtidigt som jag går in i en provhytt går en kille och en tjej in i hytten bredvid. Efter ett tag hör jag killen:

- Men man kan ju inte prova nya byxor om man inte har några kalsonger på dig!

Någon sekund senare:

- Men det är ju ingen som vet...

Jaha, ännu ett skäl till att alltid tvätta nyköpta kläder innan man använder dem!

Olivhy

Ärligt talat, jag har aldrig riktigt förståt vad folk menar med "olivfärgad hud". Någon som vill förklara? Jag tänker bara på en person med grön nyans på huden, och det kan väl ändå inte vara det som menas?


Bild från http://www.pinocchio.nu/bilder/oliv.jpg

Dagen idag

Idag var faktiskt första dagen sedan jag började praktiken (som hållt på i en och en halv vecka) som jag fick schemaändringar. Otroligt! Hade kallt räknat med att ha haft en massa sådant redan, men icke. Så praktikdagen blev i alla fall lite kortare, vilket resulterade i att jag hann ta en promenad med Carro och sedan hänga hemma hos henne. Jätteskönt! För det första riktigt kul att få umgås med Carro och för det andra är det härligt att få göra något utöver praktiken, få koppla och bara vara. Så den här kvällen är värd mycket! Tack, Carro

joabemaala.blogg.se

Jag tycker om att läsa min mans blogg. Speciellt nu när jag är borta hemifrån en längre tid. Då behöver man en extra Jan-E-dos :) Och i sin blogg skriver han ju inte direkt om heminredning, mode eller foto, utan om sina tankar. Och det, mina vänner, kan bli en salig röra!

Imma på fönstret

Jag orkar inte skriva så mycket mer än att den här låten lyssnans på om och om igen nu. Riktigt skön... Den är liksom så mjuk.


Göra Jönköping

Jönköping ja, en ny stad att bekanta sig med. På måndag har jag bokat in ett besök på John Bauer-muséet och jag hoppas kunna slinka in på Erikshjälpen någon dag. Finns det något annat jag bör se? Något mysigt ställe som jag måste fika på? Någon rolig affär som jag ska titta in i? En promenadslinga som är värd en tur? Vad säger ni, vad får jag inte missa när jag är här?

Jag väntar vid min mila...

...medan timmarna ila

Så börjar en av mina favoritlåtar. Det är poeten Dan Andersson som skrivit texten. I versionen nedan är det Sofia Karlsson som sjunger. Hennes härliga röst, kompet, texten... Ah! Har tyckt otroligt mycket om den här låten, ända sedan första gången jag hörde den (cred till Niclas som introducerade den för mig!) och jag har fortfarande inte tröttnat, även om jag ofta lyssnar på den om och om och om igen...

I somras var jag ju på lajvet Tuonelas port. Det finns ju alltid skönsjungande männsikor lite här och där, och den här skogen utanför Karlskoga var inget undantag. En natt/tidig morgon satt jag nära dem som hade vaktpasset. Det var ett par vackert sjungande killar. Efter ett tag slutade de, men jag bad dem fortsätta, vilket de gjorde. Och vilken låt sjunger de? :) Visserligen gav den mig ganska mycket off-vibbar, men det gjorde ingenting! Oh, så vackert det var att sitta där i skogsbrynet och höra ...jag väntar på en vandrerska från färdvägar vida, den käraste, den käraste med ögon blå...


Internat var det, ja...

Sitter på mitt boende, internatet. Med tjutande brandlarm... Misstänkte redan från början att det var en köksincident, och det fick jag bekräftat ganska snart. Men larmet bara fortsätter... Om det inte slutar snart riskerar jag att bli hörselskadad känns det som. Dags att börja leta öronproppar.

Första praktikdagen avklarad

Se där, den dagen gick snabbt... På förmiddagen var det häng på tolkcentralen, inklusive fikastund (mycket viktigt!) och schemagenomgång. Sen var det lite uppdrag efter lunch. Så, nu är första steget taget, nu är det bara att fortsätta. Det här kommer bli bra!

Inga kommentarer! Jo, förresten :)

Jag tycker om att få kommentarer, inte bara på bloggen utan även på mina foton och mina teckningar. Tycker det är jättekul att få respons, konstruktiv kritik och åsikter i största allmänhet. Men det känns i ärlighetens namn en smula skumt att få kommentarer från bloggare som jag brukar följa. För det betyder ju att de läser min blogg! Men det är ju jag som läser deras bloggar... :P Då är de helt plötsligt inte lika långt borta. Men trevligt är det ju.

Dagens

Idag körde jag till Jönköping. I mina förldrars Volvo-best! Den bilen är ju enorm! Jag är van vid vår lilla Saab... Skillnaden var stor, och jag tyckte att det var mycket svårare att köra nu. Nåja, övning ger färdighet och jag lär behöva all övning jag kan få om jag ska ta mitt kökort!

Ja, nu är jag ju i Jönköping då, där jag ska praktik i en månad, med start imorgon. Spännande och pirrigt! Jag bor på ett internat på Södra Vätterbygdens folkhögskola. Internat... Jag fick ju nog efter tre år på Västanvik, hoppas jag inte bryter ihop av en extra månad ;)


Delad

Bra dag idag. Var på gudstjänst i Pingstkyrkan till att börja med. Så himla gött att få komma dit och träffa en massa go'ingar, vara med på en härlig gudstjänst och att känna sig så hemma!

Efter det var det dags att dra ut på landet för att hänga hemma hos Cherie, Kimmo och Novalee (och katterna Ragge och Tösen). Det blev påskmiddag, tedrickande, prat och äggmålning. Nice indeed.

Om jag någon gång skulle flytta tillbaka till Borås så är det precis de här två sakerna som skulle vara orsakerna! Min härliga hemförsamling och de underbara vänner jag har här. Ibland kan jag sakna det... Och familjen så klart. Visst, jag går i en go' församling i Leksand och jag har ju en hel del vänner på skolan (de flesta kommer dock sluta till sommaren...) och Dalarna är helt underbart, men ibland kan jag känna en dragning till trakten där jag växt upp och spenderat större delen av mitt liv. Ibland känner man sig lite kluven...

Update

Vill bara uppdatera min läsarkrets lite: nu är jag i Dalsjöfors. Bastandet avklarat!

RSS 2.0