Livstecken

Haha, det är sannerligen ingen jämn uppdateringstakt på den här bloggen! Några dagars frekvent bloggande följt av flera tysta veckor... Alltså, jag vill ju verkligen blogga, jag tycker det är kul. Men det känns som att det alltid brister i något - oftast tid, men också i motivation när måendet inte är i topp. Inget konstigt med det visserligen.
 
Men nu kommer en liten lägesuppdatering i alla fall! Vardagen rullar på som vanligt, förutom att Jan-E inte jobbar för tillfället, utan har VFU (alltså typ praktik). Skillnaden blir att han har fler och längre dagar hemifrån, annars inte så mycket skillnad egentligen (han jobbar vanligtvis som lärare, nu ska han vara lärarpraktikant, till och med på samma skola han jobbar på). Ja, och på fregdag sticker vi på påsk-turné, blir borta drygt en vecka. Det blir några snabbvisiter hos föräldrar och diverse svärisar. 
 
Så då vet ni det!

Dagen i bilder

Jag tycker ju att den här grejen med "ett foto i timmen" är en rätt trevlig grej och skulle gärna själv haka på den. Problemet är bara att jag aldrig tänker på det förrän halva dagen har gått. Idag har jag dock fotat lite nu och då (tyvärr bara med mobilkameran, så kvaliteten är ju inte fantastisk). Jag blir nästan lite nostalgisk faktiskt, det här påminner en hel del om när man höll på med bilddagboken.se på nätet!
 
 
Jag har åkt löjligt mycket bil idag (ca 8 timmar sammanlagt). Jag kunde inte låta bli att vända och åka tillbaka och fota den här hållplatsskylten! Tänk att få en sådan uppmaning varje gång man ska kliva på bussen!
 
 Så här kan man se ut när man har tolkat och solen lyser mars-starkt när man kör (jag kör dock inte när bilden tas). Önskade innerligt att jag haft en annan tröja med mig som jag kunde bytt till...
 
 Jag hämtade Lea på förskolan och medan hon sedan sov i vagnen passade jag på att sätta mig på bibliotekets balkong, njuta av solen och den fina utsikten över älven och bläddra i lite bok och tidning. Nice!
 
 Igår kom det fram att grannen/hyresvärden har en gammal Nokia 3310 (bästa mobilen!!). Jan-E blev eld och lågor och det slutade med att han nu har den till låns på obestämd tid. Nostalgin! Jag har suttit och spelat det där rymdspelet, kommer ni ihåg?

Opepp-bot

Just nu är jag gruvligt opepp i största allmänhet, och på några grejer i synnerhet. Då blir livet lite lättare när maken lovar mig pannkakor med banan och Nutella och jag slösurfar på bloggen Söta saker. Det är en himla trevlig och mysig blogg, med en massa inspirerande godsaker som jag både får lust att sätta tänderna i men också själv prova att baka. Rekommenderas starkt om ni behöver lite söt inspiration!
 
 
 

Alla bilder är från Söta saker, på den sista ser ni bloggerskan själv!

Häromdagen

 
 
 

Prolog 2015

Den här tiden för en vecka sedan var jag på Prolog, oj vad snabbt tiden har gått efter det! Jag måste ju berätta vad jag pysslat med egentligen.# Det känns mest som att jag har jagat mitt barn i folkvimlet, men jag har ju gjort bra mycket mer än så. Jag är i alla fall väldigt glad över att Lea trivdes så himla bra, hon hade verkligen skitkul och struntade oftast i Jan-E och mig och ville iväg på egna äventyr. Som vanligt charmade hon folk och fick en hel del nya vänner. Ibland hängde Lea med på programpunkter, men oftast stannade en av oss med henne, vilket gjorde att det ju blev ett litet pusslande med scheman. På sätt och vis var väl det bra, så att man inte sprang på varenda programpunkt som verkade spännande. Jag har ju gjort så förut; man hinner med mycket, men man kan lätt bli en smula utmattad...
 
Så vilka programpunkter blev det i år då, förutom invigningen och avslutningen? Ja, här kommer de:
 
Örtlära och historiskt inspirerad tandkräm
Vi fick lära oss vad vi kan använda oss av i växtriket om vi skulle vilja lindra smärta, klåda, illamående mm. Behändig kunskap att ha på lajv, då man ju ofta antingen är mitt i spenaten eller har skogen bara runt hörnet. Vi fick också prova på att tillverka vår egen tandkräm! Man kunde välja att antingen basera den på krita eller på salt. Jag valde det sistnämna. Jag har provat den och den var väldigt olöddrig och väldigt salt, men efteråt kändes det precis lika fräscht som om jag borstat med vanlig tandkräm. Plus en liten bismak av salt då...
 
Larp Women Unite-träff
På Facebbok finns gruppen Larp Women Unite, för personer som definieras som kvinnor och som lajvar eller vill lajva. Där diskuteras allt möjligt, från bra mensskydd på lajv till övergrepp av olika former. En bra och viktig grupp där det har hänt mycket sedan starten! Nu var det dags att ses IRL helt enkelt och få ett ansikte på en del av dem som är med.
 
Lajvpresentationer
En hel radda kommande lajv presenterades. Snyggast trailer hade lajvet Hinterland (som Jan-E ska åka på) och mest jubel drog Krigshjärtas arkadspel(!) Cordovian Defender. Allt filmades, så vill ni ha lite tips på olika lajv som kommer sättas upp under året så får ni hålla utkik på Prologs hemsida, där det dyker upp så småningom.
 
 
Att tänka på för ett inkluderande event
Ärligt talat inte jättemycket nya aha-upplevelser, men det är alltid bra att bli påmind om saker det är bra att tänka på så att man inte fastnar i någon slags privilegieblindhet och inte alls tänker på att vissa saker, som tex toaletters placering och utformning, kan skapa hinder för andra människor.
 
Bekänn, konfrontera, gräla offentligt och lägg dig i
Vad vore ett lajv utan intriger och konflikter? Ibland är vi dock lite dåliga på att använda dessa saker maximalt, och i värsta fall kan det bli platt fall och inte ens en det för de inblandade. Den här workshopen ville råda bot på det! Vi fick lite miniföreläsningar och tips, sedan fick vi testa i praktiken. Bra, tycker jag som är lite dålig på den här biten. Även om mycket av det är sunt förnuft är det ändå skönt att få lite konkreta tips på hur man kan göra och vad som generellt genererar mer spel.
 
Om- och om- och omvården
Mitt första pussellajv! Jag snor lajvets beskrivning rakt av:
 
Välkommen till långvården och demensavdelningen "Snäckan". Klockan är 16:55, ja det har hon faktiskt varit i flera veckor. Varsågod och gå in i matsalen. Oj, du dog! Ni har förlorat. Diskutera en annan strategi med dina medspelare för att vinna över spelet. Ta en chans! Skjut en kompis! Bryt loopen! Lämna långvården.
 
Ett lajv som var mer som ett spel. Fartfyllt, frustrerande, roligt och knepigt! Om det sätts upp igen så rekommenderar jag dig verkligen att gå!
 
Impro!
Nu har jag äntligen fått prova lite improvisationsteater! Jag var jättenervös innan, men det var ju hur skoj som helst! Om ni har gått på Bäckängsgymnasiet ungefär när jag gick där: typ det som teateresteterna alltid visade upp när det var öppet hus, det gjorde vi. För er som inte tar den referensen: en massa improvisation som helt enkelt går ut på att bejaka och haka på. Jag kan ta som exempel en av övningarna jag tyckte var roligast: Busshållplatsen. Två personer på scenen, en tredje kommer in. Den tredje personens känsla smittar av sig på de andra två och man utbyter några repliker. Den som varit längst på scenen går ut. Slut. Låter ju inte så spännande, men det var verkligen skitkul! En av programpunkterna jag skrattade mest på.
 
Ja, det var det. Sen var jag hårmodell också, på en föreläsning om 40-talsfrisyrer, men jag missade en hel del av vad som sades eftersom jag emellanåt hängde med Lea (Jan-E var också hårmodell på den föreläsningen, så vi fick liksom bytas av lite). Några andra programpunkter som jag önskar jag hade kunnat gå på var ASMR och lajv (om jag uppfattade det rätt handlade det om mysrysningar, intressant), lajvet Häxjakt (som eventuellt ska sättas upp i lite större skala eftersom det var så omtyckt) och Damkläder 1800-1990, så fuskar du looken (powerpointen till den föreläsningen kan man hitta här).
 
Som vanligt tog jag inga bilder även om jag hade tänkt det, men jag hade fullt upp med att vara där. Dock fanns det duktiga fotografer på plats som förevigade mingel och annat, de bilderna kommer säkert upp på Prologs hemsida och facebooksida.
 
Sammanfattningsvis: ett bra Prolog! Dock hade jag önskat att vi kunnat sova på konventet och sluppit åka iväg på kvällarna. Är du lajvintresserad rekommenderar jag verkligen det här konventet!

RSS 2.0