Förvänta er inte mycket

Uppdateringsfrekvensen här på bloggen har ju inte varit hög den senaste tiden, mest beroende på att det har varit så mycket annat att göra. Just nu ser det inte ut att bli mindre glest mellan inläggen, tvärtom. Tiden finns nog där om jag skulle vilja, men det är just viljan som tryter för tillfället. Det är så mycket annat i rörelse bakom skallbenet, så bloggen känns ärligt talat inte så viktig just nu. Och omotiverat skrivande är ju bara dåligt skrivande, så det är ju ingen idé att sitta här och försöka tvinga fram något. Kanske vänder det om någon dag, kanske tar det en månad, ett år; jag har ingen aning när motivation och dylikt återvänder, men det märker vi. Kanske dyker det upp något litet inlägg då och då i alla fall, vi får se.

Njutardag

Idag kan jag verkligen skryta med att jag har njutit av ledigheten! Underbart! Jan-E och jag började dagen med att skjutsa Kattis till tåget. Sen åkte vi hem via Siljansnäs där vi tittade in på en loppis och en gårdsförsäljning, så det hela slutade med att vi kom hem med två par mycket små byxor, tomater, ägg, honung och nybakat bröd som vi åt direkt när vi kommit hem. Lite Frasier och chokladkex senare lade vi oss på sängen och somnade. Skönt! Sen blev det faktiskt ett besök vid bystugan som firar 100 år nu i helgen. Dock var vi och vår hyresvärd lite trötta och gick tillbaka hem inte lång tid efter att vårat pass vid fikaförsäljningen var över. Sen blev det lite mat och smarrig parfait ute i trädgården. Efter det har jag inte gjort mycket vettigt, mest bara suttit med datorn i sängen och slösurfat. Det mest ambitiösa jag gjort nu på kvällskvisten är väl att ha pratat med mamma och pappa på telefon, och då var det inte ens jag som ringde...
 
Det känns som att vi har varit ganska aktiva idag när jag sitter och skriver ner dagens göranden, men det har sannerligen kännts lugnt och avslappnat - precis vad jag har behövt! Och jag tänker helt klart fortsätta i samma stil så länge det går. Dock funderar jag på att återuppta regelbundna promenader och simning, mitt flås just nu är inte att leka med (idag blev jag andfådd av att äta!).
 
Men nu: kvällsmat!

Äntligen helg!

I söndags kom vi hem och dagen efter började jag mitt sommar-vik, vilket innebär jobb måndag till fredag, tio till fem. Jag gillar att ha perioder när jag jobbar så, för då uppskattar jag verkligen ännu mer att jag inte jobbar så i vanliga fall! Det var helt underbart att igår, efter att jag stängt butiken för veckan, kunna konstatera att nu är det helg. Dessutom jobbar jag inte nästa vecka, i alla fall inte i butik. Underbart! Jag har ju varit så trött den här veckan när jag kommit hem från jobbet, så jag har säkerligen inte varit något kul sällskap alls. Stackars Kattis som har varit här i veckan, hon har ju inte direkt fått uppleva mig från min bästa sida...! Men som sagt, nu är det ledighet som gäller, härligt härligt!

Hemmafixsug

Det är lite drygt att få ett sug att fixa och pyssla hemma, ordna och inreda, greja och vara huslig, när man är allt annat än just hemma... Nu är jag inspirerad och pepp att ta tag i stöket hemma och göra snyggt och fint, men mitt hem är för tillfället 45 mil bort. Och när jag väl kommer hem blir det jobb kl.10-17 på vardagarna den första veckan, plus att vi kommer få fint besök tisdag till lördag den veckan också. Ja, sen har vi en bröllopsdag att fira lite dessutom. Just nu undrar jag ju hur orken kommer räcka till allt det, jag har ju inga falska förhoppningar om att jag ska orka ta tag i hemmafixet också (det får Jan-E sköta). Den veckan kommer jag väl å andra sidan inte vara lika pepp som jag är nu, men jag får väl hoppas att det återfinner sig till veckan efter, då jag - som det ser ut nu - är helt ledig. Men nu ska jag se till att njuta av varandet i västsverige och inte sitta här och längta någon annanstans, det vore ju slöseri!

Snabb lägesrapport

Befinner mig på landet, på västkusten. Sysselsättning: rekreation och återhämtning. Helgen bjöd på ett fantastiskt bröllop! Vi klurar för fulllt på hur vi ska lägga upp morgondagen, sedan återstår resten av veckan... Det var det, hörs mer senare.

RSS 2.0