Det har varit lite mycket...

Nä, nu har jag varit borta länge nog utan att säga ett pip. Det har varit lite mycket nu det senaste... Först var vi ju på lajv och då är det oftast lite smått kaotiskt dagarna innan (paniksömnad, packning, snacka ihop sig med andra deltagare, läsa på...) och dessutom hade vi besök. Plus att jag hade en inlämning till kursen jag läser nu. Sen kom själva lajvet (mer om det senare). Efter det var det tillbaka till vardagen, men rätt som det var blev det bestämt att jag skulle åka ner till Sahlgrenska i Göteborg eftersom en anhörig hamnat där för hjärtoperation. Jag blev kvar i några dagar innan jag tog tåget hem igen, dock med en mellanlandning på verkstaden för att strula lite med betalning för bilreparation. Sedan jobb lite nu och då plus att Jan-E och jag har genomfört det stora projektet att försöka röja och städa här hemma (enormt lajvkaos med tillhörande matta av damm pga allt ylle). Mitt i alltihopa dök en jobbannons upp som har fått mig att grubbla, fundera och våndas en del.

Nu sitter jag hemma, i ett städat (nåja, allt är relativt) hus. Jag har ingenting inplanerat för helgen, ingenstans jag måste åka och mitt nästa jobb är inte förrän på måndag. Det är fint väder och den där nedrans jobbansökningen är ivägskickad. Jag är ledig och kan göra precis vad jag vill. Det är så oerhört skönt ska jag säga er! Nu tänker jag ha en skön och trevlig helg, och det tycker jag att ni också ska ha!

Oväntat stopp

Nähä, nu blir det inte några skriverier här på en stund ändå, jag som tänkt berätta och ha mig... Jag ska på en liten avstickare och kommer tillbaka nästa vecka.

Han som jag har lovat

Jag bara inser hur glad jag är över att ha Jan-E. Allt jag försöker skriva låter klyschigt, men det är så skönt att veta att han finns här. Alltid. Att det är just han. Att vi kan dela stort och smått. Åh, jag är bara så glad över att ha Jan-E.

Vad hände i Göteborg egentligen?

Ja, som jag själv redan påpekat har det varit ganska skralt med nya inlägg här på bloggen den senaste tiden. En av orsakerna är - som ni nog sett lite längre ner - att jag varit i Göteborg. Man kan ju undra vad i allsin da'r jag gjorde där, även om man nu inte behöver en specifik orsak för att åka till Göteborg tycker jag. Nåja, anledningen var den här gången att jag skulle på min andra Kristna Lajvare-träff. Så på fredagen satte vi oss i bilen, Jan-E och jag, och susade iväg i sydlig riktning. Körandet gick hyfsat bra, även om det var lite drygt att köra hela dagen när man är förkyld och inte känner sig så toppen i kroppen. Dessutom körde vi rakt in i en hagelstorm! Jag har verkligen aldrig varit med om maken till hagel. Det var absolut inte tal om att fortsätta köra i 90km/h, inte heller 70 eller ens 50. Vissa bilar stannade till och med vid vägkanten eftersom väglaget var så uselt och sikten likaså. Hagelkornen var enorma och det lät som att de när som helst skulle hamra sig igenom bilens skyddande skal. Men vi klarade oss och kom till slut in i Göteborg där jag lovat mig själv att inte köra bil igen inom en allt för snar framtid. Det gick dock bra trots snurriga på- och avfarter, förvirrande filer och alla dessa språvagnar (som jag tycker mycket om, tro inte annat, men det är inte så nöjsamt att köra bland dem) och till sist lyckades vi sent på kvällen anlända hem till Kalle.

Vi var fem personer som spenderade helgen med skönt häng, hantverk, kinamat, bön, lajvprat, lovsång och choklad. En väldigt avslappnad helg med underbart sällskap som disskuterar både lajv och teologi, det kan nog inte bli så jättemycket bättre! Helgen avslutade vi med ett gudstjänstbesök i Buråskyrkan. Jag har ju fördomar om både det ena och det andra får jag erkänna, men den dagen fick jag se en hel del av nämnda fördomar krossade. Härligt! Predikan handlade bland annat om att finnas, verka och missionera där ens passion finns. Klockrent budskap, tyckte vi! Det kändes som lite mer än bra tajming att vi fick just den här predikan den här söndagen när just vi samlats.

Inte lång tid efter det var det dags att dra sig hemåt igen, bl.a. efter att ha släppt av en av deltagarna i Alingsås och dessutom passat på att äta där. Det blev en lång biltur även den här gången (konstigt vore det väl annars...) och vi var helt slut när vi kom hem. Men så värt det, alla gånger!

 

Vi avundades stövlarna Kalle fått låna för kommande lajv.

 

Ett fiffigt bälte som Kalle fått låna.

 

Några kristna lajvare och Kalles fina matsalsmöbler.


Jag ska bara...

Jag vet, det har ekat tyst här på bloggen den senaste tiden, men snart så...! Och då ska jag berätta mer om bl.a. detta:


Dra på dig mina stövlar

Läsa, anteckna, ha en underbar make, svara på mail, spåna, jobba, få gäster, känna sig stressad och dessutom missnöjd med sin prestation. Föreställ dig det så har du min dag i ett nötskal. Nu ska jag skynda vidare...

I'm back

Hemma igen. Vilken helg! Dock var det lite slitigt att köra från Göteborg igår (själv, Jan-E har inte körkort), komma i säng vid halv tolv, upp halv fem för att köra i över två timmar till, jobba och sedan köra samma sträcka tillbaka. Jag sov lite när jag kom hem kan man säga...

Jag ska försöka komma med en lite utförligare rapport om helgen snart, men inte nu... Har en massa saker som ska göras innan torsdag, så det är bäst att göra dem.

Ha det fint!

Götlaborg

I helgen blir jag borta, det blir en sväng till allas vårat go'a Göteborg. Mer om det senare, nu ska jag sova. God natt!

Sörplar honungsvatten

Jaha. Det blir ju inte alltid som man tänkt sig, att man aldrig lär sig det. Nu sitter jag här framför datorn och sörplar honungsvatten och har en enorm yllesjal kring mig. Lite förkylningskänningar har jag nämligen. Inte så fantastiskt illa, men jag vill inte att det ska blomma ut, jag vill ju jobba. Så jag tar det säkra före det osäkra och tar det lugnt. Lite surt när man för en gångs skull känner att man är i fixartagen och skulle vilja dammsuga huset, skrubba spisen, sy, plocka in kryddor från trädgården, gå en långpromenad i det friska höstvädret... Nä, bäst att hålla sig lugn och varm så att man blir helt och hållet kry så snart som möjligt, helst om några timmar. Då är ju plugg perfekt. Jag har en hel del att läsa igenom och det är ju faktiskt ganska stillsamt. Dock inte så lockande när man har myror i brallan...

Kära 16-åriga jagÄven om ni inte brukar kolla på youtube-klipp på folks bloggar, gör det den här gången.

Bråttom, bråttom

Ojoj, här går det segt på bloggen... Mycket att göra, mycket att göra. Hinner inte stanna till just nu heller, har insett att jag har en inlämningsuppgift som ska in nästa vecka. Ja, och sen är det lite annat som ska göra, ska bl.a. sy en massa. Så hej då.

Shoppingrunda

Igår shoppade vi loss i Insjön. Det blev hela fyra saker! Först ut var en hemtelefon. Ja, faktiskt. Vi har inte haft en förut, det duger ju så bra med mobil, men när vi flyttade för ett halvår sen hamnade vi på en ganska täckningsfri plats i Sverige. Visst, man kan ringa och så där, men man får vara beredd på att samtalet kan brytas närsomhelst. Surt bl.a. om man pratar med en chef och så får man ringa upp flera gånger bara för att man har så dålig täckning. Eller när Jan-E skulle ringa Telias support (igen) och fick sitta i kö i en och en halv timme tills samtalet bryts. Man blir liksom lite less... Så nu har vi äntligen skaffat oss en hemtelefon! Dessutom passar den oss utmärkt eftersom den är både stänk- och stöttålig och dessutom har ett hölje delvis av gummi så att det ska bli svårare att tappa den. Passar små klantar som oss.Efter vårt telefonköp hamnade vi på Sätergläntan, en mysig folkhögskola i utkanten av Insjön. Det huvudsakliga syftet med att åka dit var för att äta, men tyvärr hade cafét stängt för säsongen. Istället handlade vi små, små saker. Lintråd att fålla lite yllekläder med och två sadelmakarnålar till Jan-E:s läderpyssel. Oturligt nog hade vi inte numret till en vi känner som börjat plugga på Sätergläntan, annars hade vi sagt hej till honom medan vi ändå var där. På hemvägen svängde vi igenom Leksand och köpte lite vax att vaxa nämnda lintråd med.


Piffad frys

För ett ganska bra tag sedan fick vi hem ett paket från Flatebö med en massa trevligheter i, bl.a. hade jag beställt lite wall art. Dock var det ju en berömd tumme som gjorde att det hela bara blev liggande, men igår hände det grejer vill jag be att få tala om! Då satte Jan-E igång att klippa, gnugga och fästa, och jag fick agera ögonmått. Vådligt tjusigt blev det om jag får säga min mening!Och så här ser hela härligheten ut. Lite mer ordning och reda på den nedre delen...

 

Jag tänker dock nästan hela tiden på Borås tidning när jag ser den här texten... Och på en sak till faktiskt: pre-blessed food! Se nedan. Och nej, det är inte på allvar.

 

 P.S. Kika gärna in på Flatebö, de har en hel del andra wall art och nu har de dessutom fått in en hel del nytt och tjusigt på t-shirt-fronten. Skulle jag ha råd skulle jag köpa hem halva butiken!

Semester #3

(Man kan ju säga att det gick lite åt skogen det här med min ambition att lägga upp en eller ett par bilder åt gången och i gengäld göra det lite oftare... Nåja, här kommer de sista bilderna i alla fall.)

Vi var ju i västsverige i två veckor och andra veckan spenderades på Sjöbo Näs, där det var ett läger: Kick Off. Jan-E var en av lägerledarna medan jag var hälften av mattanterna. Det var ett mysigt, litet läger för ungdomar som skulle börja gymnasiet och uppåt. Det blev en hel del växlande väder, bastubad (hurra!), undervisning, prat både högt och lågt, evighetssång i kanon, kvällsamlingar med härlig bön och lovsång, powernap och en hel del annat trevligt.

Så himla härligt att vara tillbaka på Sjöbo Näs! Många lägerveckor har spenderats där och vad är en sommar utan min favoritlägergård? Jan-E och jag bokade faktiskt in oss redan för typ ett år sedan, så att det säkert skulle bli av. Tråkigt nog händer ju alltid allting vecka 32 (läger, festival, medeltidsvecka...), men jag ångrar verkligen inte att vi satsade på just Kick Off! Vilken härlig vecka! Även om jag "bara" var mattant och lägret var riktat till de go'a ungdomarna kunde jag inte undgå att känna att det här lägret gav mig en hel del.

Ja, här kommer lite bilder från mitt kära Sjöbo Näs. Jag har fått sålla bort en hel del bilder, vilket kanske inte märks med tanke på antalet som följer...

 

Det är så vackert här!

 

Fotbollsplan och bastu.

 

Storstugan.

 

 

 

 

Varje kväll var det ledarfika där dagen som varit och dagen som skulle komma gicks igenom. Vi i köket brukade försöka hitta på något trevligt fika, men man blir allt glad när något sådant här  helt plötsligt dyker upp som från ingenstans och dessutom är sinnessjukt gott!

 

Strålande väder sista dagen. Det är så vackert här...!

 

Och veckans mest otippade: de fyra tyska scouterna som vandrade in på området och undrade om de fick slå upp sitt tält. Visst fick de det. Trevliga var de, men de kom inte så mycket längre eftersom lägergården ligger på en udde, så de fick skjuts med en roddbåt över till en annan landbit. Visserligen hände inte detta så hemskt lång tid efter Jamboreen nere i Skåne, men det var ju inget någon hade förväntat sig ändå...


RSS 2.0