Politiker...

Fick ett SMS från Jan-E för ett tag sedan:

Det har varit diskussioner gällandet byggandet höghastighetståg mellan gbg och borås. då säger våran infrastrukturminister Åsa Torstensson (C) "vad ska göteborgare i Borås att göra?"

Nu är ju inte Borås jättefantastiskt, men hur smidig är man som politiker om man låter sådana här saker slinka ur munhålan?

Fack tack

Det är ju bra att vara med i ett fackförbund har jag hört. Så jag tänkte bli medlem. Problemet är att det inte riktigt finns något klockrent fack som vi teckenspråkstolkar tillhör. En del är med i DIK, en del i SKTF, kanske finns det andra som är med i något annat fack också. Men vilket ska jag välja? Det här med val är inte riktigt min grej... Tips, någon?

Dagarna som går

Det är sommar. Känns som sommarlov faktiskt, eftersom jag inte jobbar så mycket. Går mest runt och är ledig på dagarna. Halvtid som hemmafru kan man säga, eftersom maken sommarjobbar på halvtid. När jag inte jobbar som tolk eller som expedit på affären Gåvan, är jag alltså ledig. Och då kan man ju tycka att jag skulle ha all tid i världen att blogga. Ja, tid har jag ju. Men nu har jag ingenting att blogga om. Eller ja, visst finns det saker att blogga om, tex att övningskörningen går framåt, midsommar med Jan-E, Emma, Robert, Bertil och Ann, om hur vackert och rofyllt det är att cykla hem en sen sommarkväll, om hunden Ester som för tillfället finns på Matteses, att vi ska ha en inneboende här en vecka, bröllopsresan som närmar sig... Men jag har liksom inte så mycket inspiration för tillfället. Nä, så nu ska jag istället ta och bli medlem i STTF (Sveriges TeckenspråksTolkars Förening).



Random bild...

Mera kladd

Idag, i den ljumma sommarkvällen, avnjöt vi en god fika med både hyresvärden och grannen och dessutom hyresvärdens dotters hund. Det var fint det.


Rester efter en trevlig stund i trädgården.

Fikat bestod av vit chokladkaka med chokladglass till. Jag var inte helt nöjd med kombinationen, men de andra verkade tycka att det var gott. Receptet är hämtat från boken Kladdkakor av Maria Öhrn som även har en blogg. Har ni inte den dreggelframkallande boken får ni receptet här:

Vit chokladkaka

♥ 100 g vit choklad
♥ 100 g smör
♥ 2 dl strösocker
♥ 150 g Kesella lätt
♥ 2½ dl vetemjöl
♥ saft och skal av en halv citron
♥ 2 tsk vaniljsocker
♥ 1 tsk bakpulver
♥ ½ tsk salt

1. Smörj, och ev bröa, en form. Gärna en med löstagbar kant, 21 cm i diameter.
2. Smält chokladen i vatten bad och smält också smöret i en kastrull på svag värme.
3. Rör socker och Kesella till en jämn smet.
4. Tillsätt därefter smör och choklad och blanda noga.
5. Riv citronskalet och pressa därefter ur saften. Blanda ner det i smeten.
6. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och rör sedan ner det i smeten lite i taget.
7. Häll smeten i formen och grädda 25 minuter i 200 grader.

Jag hade den inte inne i 25 minuter, eftersom jag tycket att den började bli lite väl brun om kanterna. Troligtvis ett misstag, eftersom den blev ganska kladdig. Visserligen är receptet med i boken Kladdkakor, men jag tror att den hade vunnit på att vara mer fast.

Som sagt hade vi chokladglass till det hela, men jag tycker nog att det hela blev en för söt kombination. Kanske något friskt till hade passat bättre, någon fräsch och inte allt för söt frukt kanske?


Den gick ju åt i alla fall...

Nu så!

Nu är min bilddagbok uppdaterad! Efter att länge ha legat efter ganska mycket är den lite mer aktuell nu. Enjoy!

Skämta med mig aprillo

Medan vi ändå håller på då, va...

En annan skön låt: What a Feeling från Flash Dance. Jag kommer ooosökt att tänka på det medetida pojkbandet Patrask. Skön låt för övrigt. Och jag blir alltid så sugen på att börja dansa när jag ser den här biten!



Och titeln på blogginlägget? Tja, fråga Jan-E så kanske han skriver ett inlägg om det ;)

Är du vaken, Lars?

Något som spelas upp ganska flitigt hemma hos paret Grenlund. Och sjungs. Och sjungs högt. I olika varianter. T.ex. just nu: "Skriver du din blogg? Skriver du din blogg? Skriver du din blogg?" högt i örat på mig.



Kladdelikladd

Idag blev det en kladdkaka för första gången på länge. Det gjorde gott! Det var en helt vanlig kladdkaka, samma som jag gjort i ca 14 år.



Kanske inte jättespännande om jag bjuder på receptet på den här kakan, även om den är smaskig. Tror de flesta har standardreceptet på kladdkaka redan. Istället tänkte jag faktiskt bjuda på ett annat kladdkaksrecept. Lite annorlunda, men gott!

Idas kladdkaka med lakrits

♥ 2 ägg
♥ 2 dl socker
♥ ½ msk vaniljsocker
♥ 1½ dl vetemjöl
♥ 3 msk kakao
♥ 3 stora msk hasselnötscreme
♥ ca 1 dl salmiakströssel
♥ 100 g Toblerone, grovhackad
♥ 75 g smält smör
♥ 1 msk sirap

1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
3. Tillsätt till sist resten, dvs hasselnötscreme, strössel, Toblerone, smör och sirap.
4. Grädda i 170 grader ca 20-25 minuter.
5. Servera med glass!

Jo, visst verkar det lite suspekt med lakrits i en kladdkaka, men det är faktiskt inte så tokigt! Receptet fick jag på min slutpraktik av en av mina handledare. Prova där hemma vettja!

Blä på kameran

Jag har haft min lilla röda i fyra och ett halvt år nu. Det har aldrig varit en riktig toppenkamera och den har inte blivit bättre med tiden. Skruvar som lossnat, damm och smuts i displayen (trots att jag lämnat den på service för att få det åtgärdat), kass färgåtergivning på bilderna och nu har linsskyddet gett upp också. Usch...

Jag har länge velat ha en systemkamera, även om jag inte riktigt vet hur man använder en sådan. Men när man väl har en kan man ju lära sig allt det här om skärpedjup och vitbalans, det tror jag stenhårt på ;) Dock är systemkameror inget som delas ut gratis på gator och torg, vilket kan vålla lite bekymmer för en studerande, numera frilansande tolk.

Nu finns ett ljus i tunneln! Jan-E är också intresserad av att investera i en systemkamera. I bröllopspresent fick vi bl.a. pengar till att köpa en symaskin. Dock fick vi - alldeles gratis, trevligt nog - en symaskin av mina föräldrar. Vi kom då överens om vad de här bröllopspengarna skulle gå till istället :) Vi har alltså bestämt att någon gång innan vår bröllopsresa införskaffa en systemkamera! För givetvis vill man ha en kamera i högsta hugg när man bevistar Visby! Dock blir det pengarna som får styra lite ändå, det blir ingen jätteflashig kamera. Just nu ser det ut att luta åt en Nikon D3000.

Ja, vad säger ni som kan lite om sådant här? Är det en ok kamera att satsa på när man är nybörjare?


Bilden är från http://smii.files.wordpress.com/2009/07/nikon_d3000.jpg

Bröllopsglädje

Ett stort grattis och lyckönskningar till brudparet Victoria och Daniel!



Bild från aftonbladet.se

Nyhem

Nyhemsveckan är pingströrelsens stora sommarkonferens, då man har möten, gudstjänster, konserter, workshops, seminarer, barnaktiviteter, husvagnsliv och en massa go' stämning och gemenskap tillsammans med en drös kristna (och inte kristna med för den delen). I många år har jag varit en flitig besökare på Nyhemsveckan, både med husvagn men också bara över någon dag. Tråkigt nog har jag inte riktigt haft möjlighet att vara med på ett tag nu, speciellt inte i år. Det är en lång väg att åka och det skulle bli lite för dyrt. (Tråkigt det där när pengarna styr...) Dock kan man lyssna och titta på sändningar från Nyhem, på vanlig radio, webradio och livesändningar via hemsidan. Nu pågår i vanlig ordning ungdomshelgen, innan den egentliga Nyhemsveckan drar igång nästa vecka. Titta/lyssn gärna!

Live Avatar Role Playing

När jag hade min lilla föreläsning om lajv i skolan fick jag frågan om jag trodde att det nu för tiden fanns Avatar-lajv, i och med den filmens stora succé. I min enfald svarade jag att jag inte trodde det. Fel! Ett tag senare, på medeltidsmarknaden, hörde jag en kille säga att han skulle på Avatar-lajv. Där ser man. Jag har dessutom sett bilder på Facebook där folk är blåmålade och misstänkt lika na'vi.

Sen har vi ju det här youtubeklippet nedanför. Jag har dock en stark aning om att det är parodi, faktiskt. Jag hoppas det i alla fall...




Brum brum

Idag har jag kört mig ännu en smula närmare kökortet. Det blev lite morakörning. Japp, för vi här i Leksand måste åka till Mora för att få oss lite stadskörning. Tydligen räcker inte Leksands enda rondell och enda trafikljus ;) Nåja, det gick realtivt bra, men det blir nog till att köra till Mora några gånger till innan det är dags för uppkörningen (som för övrigt också ska vara i Mora).

Up to date. Almost.

Sitter här och uppdaterar min bilddagbok. Det går ju inte jättefort... Nu är jag bara drygt två månader efter :P

Grått

Idag är det grått och regnigt. Typiskt inomhusväder. Så inomhus har vi varit idag, Jan-E och jag. Nu börjar det faktiskt bli lite rastlöst...

Inte längre tolk-fyror



Övre raden fr v: Helena, Malin, Johanna (lärare), jag
Nedre raden fr v: Anne-Maj (lärare), Caroline, MM (lärare), Malin, Linda, Göran (lärare), Annica, Mina


(Taget med farmor och farfars kamera av Jan-E)

TOLK!

Idag tog jag min examen! Nu är jag utbildad teckenspråks- och dövblindtolk! Tjoho! Eller hur man nu ska uttrycka sig... Svårt att förstå är det fortfarande. I fyra år har jag varit tolkelev, men nu är jag tolk! Redo att ta uppdrag, utan handledare! Wow!

Det var svårt att hålla tårarna tillbaka under hela avslutningen. Jag blev minst sagt rörd några gånger, speciellt när vi fick våra skyltar. Inte där det står Tolkelev, Västanviks folkhögskola, utan de där det står namn och teckenspråks- och dövblindtollk. Jag vet inte, det är kanske lite svårt att förstå om man själv inte varit med om något liknande. Men det här är slutet på en viktig del av våra liv och början på något helt nytt, så både glädje och sorg har fått utrymme idag.

Tack alla på Västanvik som har gjort de här fyra åren av mitt liv så fantastiska och tack för allt jag lärt mig och alla vänner jag fått! Västanvik var egentligen inte min plan, men Gud hade planer som var bättre än mina. Och oh! så bra det blev!


Hedrad!

Så grymt glad och hedrad! Jag har fått veta att en kompis till mig ska gifta sig, hur kul som helst! Och dessutom har jag blivit tillfrågad att vara en av tärnorna. Wow, vilket hedersuppdrag! Jag vet inte riktigt om hon vet vad hon har gett sig in på ;)

9 juni, imorgon

Imorgon tar jag min tolkexamen. Ville bara säga det.

Söndag

Inte helt kry och med sjunhundranittioelva saker att göra, ändå känns det som en ganska bra dag det här. Om inte annat kan jag alltid kasta ett öga på min nystrukna examensklänning som hänger på garderoben. Tänk, snart är det dags!

I vanliga fall skulle jag suttit i kyrkan den här tiden, men idag är det ingen förmiddagsgudstjänst i Pingstkyrkan. Istället blir det ikväll kl.18. Får se, kanske cyklar in då. Annars är det en hel del som ska hinnas idag, förhoppningsvis i alla fall. Men just nu tar jag det lite lungt, läser lite bloggar och morgonpysslar. Det är tyst och lungt här, Jan-E är ute och sätter potatis.

Gött

Ja, nu har jag ju faktiskt inte bloggat på ett tag... Även om det funnits en hel del att blogga om, tex har det varit medeltidsmarknad, det har varit exmanesarbetesinlämning, klasskväll, övningskörning, halkörning och risketta, besök hos paret Roos, gräsklippning, söndagsskoleavslutning, besök av föräldrar och morfar, vårdcentralen, försäkringsbolagsbesök, myntatorkande... ja, ni fattar? Och mer lär det bli, snart är det avslutningsmiddag och därefter examen! Det ni :D

Men nu är det idag. Och idag är det vackert väder. Och idag ska det övningsköras lite till och grillas på kvällen (däremellan kanske det kommer spenderas lite tid i DSB).


RSS 2.0