Hedrad!

Så grymt glad och hedrad! Jag har fått veta att en kompis till mig ska gifta sig, hur kul som helst! Och dessutom har jag blivit tillfrågad att vara en av tärnorna. Wow, vilket hedersuppdrag! Jag vet inte riktigt om hon vet vad hon har gett sig in på ;)

Kommentarer
Postat av: Maria

Oj vad kul att få vara tärna! :D Det var inte illa.

Själv har jag bara varit på ett enda bröllop hittills i mitt snart 18-åriga liv (och då var jag typ tio). Det tycker jag att det borde bli lite ändring på.

2010-06-08 @ 22:03:28
URL: http://various.blogg.se/
Postat av: Marre

Ja, verkligen!

Bröllop är verkligen trevligt att befinna sig på, jag hoppas du får gå på några snart :)

2010-06-08 @ 22:53:37
URL: http://arinya.blogg.se/
Postat av: Maria

sv: Ja, jag håller tummarna för att någon i släkten bestämmer sig för att gifta sig snart :)



Tack! :) Är det så? Jag trodde att det bara är så att cupcakes är det engelska ordet för muffins. Men kanske finns det någon annan skillnad också.

(Och nejdå, du lät inte dryg :) )

2010-06-08 @ 23:00:43
URL: http://various.blogg.se/
Postat av: Marre

Ja, man vet ju aldrig :)



Tja, det där med cupcakes och muffins verkar det råda lite delade meningar om (jag googlade...), men det jag tycker stämmer är detta:



"Det råder lite språkförvirring. Cupcake är alltså en miniatyr"cake", vilket är det engelska ordet för både mjuk kaka och tårta. Många gör cupcakes av exakt samma recept som de gör tårtbottnar eller mjuka kakor av. De är oftast fyllda och/eller dekorerade, aldrig helt "naturella".



Muffins däremot kan vara naturella, innehåller ofta bitar av något, t.ex. choklad, frukt eller nötter, och har oftast inte någon glasyr. De är också ofta mindre söta, och är vanliga till frukost och mellanmål i USA, medan cupcakes enbart är dessert eller fika.



Så, det hänger egentligen inte på konsistensen. Men generellt tycker jag att en muffins är mer kompakt och tyngre än en cupcake. :)"



Saxat härifrån: http://bakverk.ifokus.se/Forum/Read.aspx?ThreadId=e0c4d055-afae-4acd-aada-1f5dcd190bde



Men det behöver ju inte - och ska inte - begränsa ens bakningskreativitet tycker jag :) Hoppas dina bakverk blev goda! Det såg de ut att vara iaf.

2010-06-10 @ 09:50:56
URL: http://arinya.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0