Sent i december

 
Och swish så har nästan hela december redan passerat! Visst är det väl ändå den månad som går absolut snabbast? Vi har tagit oss igenom hela sträckan adventssträckan ända fram till julafton, som nu både kommit och gått. Vi hade en bra men intensiv julafton med en kompisfamilj på besök. Det var totalt fem barn i åldrarna fyra månader till sex år, så livat var det! Det är vid sådana tillfällen man märker hur (relativt) litet man bor...
 
Just nu njuter vi av att hela flocken är hemma tillsammans. Inklusive skrik, härj och allmän kaosighet så klart. Alltså, åh! vad jag njuter när att ingen av oss jobbar! När vi få ta saker och ting i vårt tempo (vilket kan betyda pyjamasbyxor till mitt på dagen, eller löjligt tidig frukost (eller två frukostar), hinna pausa aktiviteter för att någon behöver en kram eller konfliktlösning osv) och helt enkelt hinna med varandra istället för att bara försöka få dagen att gå ihop med hämtningar och lämningar, busstider, mattider, tandborstning, amning och stoppa de värsta syskonbråken... Har så svårt att förstå hur småbarnsföräldrar kan få ihop vardagen när båda föräldrarna har heltidsjobb. Tja, det mesta går ju om man måste så klart, men för mig är det lite av ett mardrömsscenario! Men oj, nu kom jag lite ur kurs med den här texten. Jag är helt enkelt väldigt glad och tacksam att vi har möjlighet att vara hemma tillsammans allihopa just nu. Jag ska verkligen vältra mig i julledigheten! Dock saknar jag liiite julledigheterna jag hade innan barn: då man hasade runt i mysiga tofflor, åt julbordsrester och praliner, tog en promenad då och då men i övrigt mest plöjde bok efter bok. Ah, det var tider det! Nu är det istället livat värre, haha! Fast på ett bra sätt. (Ja, och precis som många andra känner jag ett inre tvång att tillägga "men jag älskar verkligen mina barn!", som om någon nu skulle tvivlat på det... Det går ju liksom att känna mer än en känsla åt gången, faktiskt.)
 
Nu är det hög tid att stoppa i sig och ungarna lite lunch (japp, julbordsrester, vad annars?) och sen försöka få iväg oss till Leksand en sväng. Barnen är inte lika förtjusta i långsamt tempo och händelselöshet som jag är, så vi ska försöka få oss lite miljöombyte. De är väldigt duktiga på att sysselsätta sig själva, men det kan vara skönt att få en smula variation när man varit från förskola och skola ett tag och bara hängt hemma.
 
Jag hoppas ni alla får njuta av julen (för det är fortfarande jul ett tag till ju!) på det sätt ni gillar bäst!
 
God hjul,
som vi säger här i Hjulbäck!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0